Την καταδίκη για τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση διακίνησης παράνομων χρημάτων από την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων TORM1, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Στο εδώλιο κάθονται ο Ιωάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, ο Γιώργος Κάμαρης, στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιέρ Χριστοδουλίδης, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, στους οποίους, ανά περίπτωση, αποδίδονται τα αδικήματα, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω υπόθεση είναι σκέλος αυτής των «δώρων» που διακινήθηκαν από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Με την εισαγγελική εισήγηση προτείνεται να κηρυχθούν ένοχοι ο Γιάννης Σμπώκος, καταδικασμένος ήδη για άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Γιώργος Κάμαρης και ο Πιέρ Χριστοδουλίδης. Αντίθετα, κατά την κρίση της εισαγγελέως, πρέπει να απαλλαγούν ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και ο Γιώργος Χριστοδουλίδης.
H υπόθεση αφορά διακίνηση μέρους παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρείας CLAVIS, που κατά τη δικογραφία ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης -και εκτιμάται πως εξυπηρετούσε συμφέροντα του κ. Σμπώκου- της οποίας τη διαχείριση φέρεται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.
Η επίμαχη εταιρεία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, φαίνεται -κατά την κατηγορία- να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στη συνέχεια, μέσω άλλων εταιρειών, κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο. Συνολικά, στην CLAVIS φαίνεται να διοχετεύθηκαν και να διακινήθηκαν ποσά περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ, που, κατά την ανακριτική έρευνα, αποτελούν «αμοιβή» του κ. Σμπώκου, από τα περίπου 90 εκατομμύρια που φέρεται να δόθηκαν συνολικά ως «δώρα» για τα ρωσικά όπλα.