Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση νέας εφαρμογής panic button για παιδιά που το χρειάζονται.
Στον χαιρετισμό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία κινείται σε δύο επίπεδα. «Το ένα είναι ότι επιχειρούμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή πουν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας χρησιμοποιώντας την τεχνολογική εξέλιξη και τις νέες τεχνολογίες οι οποίες έχουν μπει στη ζωή μας. Έχουν μπει, όμως, και στη δραστηριότητα των εγκληματιών και των κακοποιών και ακόμα περισσότερο στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Για αυτό και η Αστυνομία χρειάζεται σύγχρονα εργαλεία για να είναι αποτελεσματική. Επιχειρούμε αυτήν τη στιγμή μέσα από ένα γιγάντιο πρόγραμμα να ψηφιοποιήσουμε όλα τα επιχειρησιακά κέντρα των Αστυνομικών Διευθύνσεων, να αποκτήσουν σύγχρονες τεχνολογίες, συστήματα πληροφοριών, συστήματα εξιχνίασης των εγκλημάτων».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό της μετάβασης στην κοινωνική αστυνόμευση, δηλαδή της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας άλλα και άλλων μορφών βίας.
«Θέτουμε σε εφαρμογή panic button για ανήλικους»
Για την ενδοοικογενειακή βία είπε ότι στον τομέα αυτόν γίνεται μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά από εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Τόνισε ακόμη πως η αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική κάθε ημέρα στην αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων.
«Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι δεν είναι απλά αθλητική βία, αλλά είναι εγκληματικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες κινούνται σε άλλα πεδία, εγκληματικά».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης για πρώτη φορά ανακοίνωσε την ενεργοποίηση νέας εφαρμογής panic button για ανήλικους ή νέους ενήλικες που το χρειάζονται.
«Σήμερα θα εγκαινιάσουμε μια νέα εφαρμογή, ένα νέο panic button, μια εφαρμογή που θα χορηγηθεί σε όσους ανήλικους ή γονείς το επιθυμούν, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο να μπορούν να καλούν σε βοήθεια. Μέσα και από τον πενταψήφιο αριθμό 10201 που έχουμε καθιερώσει δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη υποδομή της προστασίας της ενηλικότητας, αποφυγής επιθέσεων και σύλληψης, και ανηλίκων αλλά και γονέων σε περίπτωση που υπάρχουν αναίτιες επιθέσεις σε παιδιά», ανέφερε.
Κλείνοντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Η δέσμευσή μας είναι ότι κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι και πιο αφοσιωμένοι για να υπηρετήσουμε με πίστη και αγάπη την ασφάλεια των πολιτών».
Πηγή: ΠΡώτο Θέμα