Αγορές

Wall Street: Με ισχυρές πιέσεις το κλείσιμο της εβδομάδας λόγω κορωνοϊού


Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν για μία ακόμη συνεδρίαση στη Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοιού ειδικά μετά τις ανακοινώσεις για νέα κρούσματα  και σε άλλες χώρες, εκτός της Κίνας, όπως σε Ιταλία και Νότια Κορέα.

Παράλληλα, διευρύνεται η λίστα των αμερικανικών κολοσσών που ανακοινώνουν ότι οι εργασίες τους έχουν υποστεί πλήγμα από την επιδημία, με την Coca-Cola Co. να προειδοποιεί σήμερα για την πορεία των αποτελεσμάτων της το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Κίνας, επικαλούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, μετέδωσε ότι «το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κορωνοϊού δεν έχει έρθει ακόμη και η κατάσταση στην επαρχία Χουμπέι παραμένει σοβαρή και περίπλοκη. Επιπλέον σημείωσε ότι «οι στην οικονομία της Κίνας είναι εμφανείς, αλλά η μακροπρόθεσμη βελτιούμενη δυναμική της οικονομίας δεν θα αλλάξει».

Στο μεταξύ, στην εξαίρεση 65 αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς που είχαν επιβληθεί ως αντίποινα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών. Οπως μεταδίδει το Reuters, θα ισχύσει από τις 28 Φεβρουαρίου και θα αφορά αγαθά που περιλαμβάνουν εξαρτήματα αεροσκαφών και ιατρικό εξοπλισμό. Το υπουργείο ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες, όπως πόσα από αυτά τα 65 προϊόντα εισήγαγε η Κίνα πέρυσι.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,78% ή 227 μονάδες στις 28.992, ο S&P σημείωσε πτώση 0,97% στις 3.340 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,79% στις 9.576 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των United Technologies (+1,1%) και Johnson & Johnson (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Microsoft (-3,2%) και Apple (-2,3%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,0851 δολ. από 1,0785 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 53,38 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,8% στα 1.648 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσό κέρδισαν 2% και 3,9% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς έχασε πέντε μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,45%.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις