Πολιτική

Τζιχαντιστές Αλεξανδρούπολης: Άδικα μας κατηγορούν


Αθώοι δηλώνουν ο  29χρονος Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και ο 20χρονος Αλ Χασάνι Αμέρ, οι οποίοι ενώπιον των δικαστικών λειτουργών υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία σχέση με τζιχαντιστική και ακραία δράση. Όπως είπαν, είναι ισλαμιστές, αλλά πιστεύουν στην καλή πλευρά του Ισλάμ. 

Η ορισθείσα δικηγόρος τους κ. Μένια Πολυχρόνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες, τις αρνήθηκαν, δηλώνουν αθώοι και των δύο κατηγοριών. Είπαν ότι δεν έχουν σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις ούτε με τρομοκρατία. Στην  απολογία τους αποκήρυξαν την τρομοκρατία και δήλωσαν ότι πιστεύουν στο Ισλάμ, στο ειρηνικό όμως Ισλάμ».

Αναφορικά με τα δύο χαντζάρια, δήλωσαν πως τα αγόρασαν από πλανόδιο στην Αθήνα και μάλιστα και τα δύο στην τιμή του ενός!  Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους στο δικαστικό μέγαρο είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ ανιχνευτικός σκύλος είχε εξερευνήσει όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων. Ο Μπεκτάσεβιτς φορούσε κουκούλα καλύπτοντας το πρόσωπό του ενώ ο συνταξιδιώτης του από την Υεμένη, ήταν ακάλυπτος και φοβισμένος. Οι ισχυρισμοί τους δεν φαίνεται να έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι δύο άνδρες κρατούνται προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις φυλακές Κομοτηνής. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κρατηθούν μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους σε δεύτερο βαθμό. Δεν έχουν εκφράσει ακόμη τη βούληση αν θέλουν να έχουν δικηγόρο στην πορεία της δικαστικής εξέλιξης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αίτημα έκδοσής τους.

Η κα. Πολυχρόνη δήλωσε σχετικά: «Υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία στη δικογραφία. Δεν ξέρουμε αν θα εκδοθούν στην Σουηδία, δεν ξέρουμε αν έχει ζητηθεί από τις Σουηδικές αρχές, οι οποίες σιωπούν».

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την ανάσυρση δεδομένων από τα δύο απενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι ύποπτοι ισλαμιστές. Στο πεδίο αυτής της έρευνας αναμένουν τα στοιχεία των επικοινωνιών τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανάμεσά τους υπήρχαν κάτοχοι τηλεφώνων που εξέπεμπαν από την Ελλάδα. Ουσιαστικά γίνεται μία προσπάθεια εντοπισμού των πιθανών συνομιλητών των δύο ισλαμιστών, ενδεχόμενες συναντήσεις τους, όπως και η διαδρομή τους μέσω των σημάτων εκπομπής από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα στοιχεία για τις επικοινωνίες των υπόπτων έχουν ζητηθεί και από τις Σουηδικές αρχές, οι οποίες παραμένουν άφωνες και απρόθυμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές ζήτησαν ενημέρωση από τους Σουηδούς, για το που βρισκόταν ο «Μάξιμους» σε ξεχωριστές ημερομηνίες, μεταξύ των οποίων και αυτή του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, χωρίς προς το παρόν απόκριση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις