Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε σύσκεψη που είχε με κοινωνικούς φορείς. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, λαμβάνοντας υπόψη και τις τοποθετήσεις των φορέων, για να εξετάσει το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Η ΑΔΕΔΥ ζητά «την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου» και εξαγγέλλει συνέχιση του αγώνα, μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει την απόσυρσή του.
«Κοινή ήταν η βούληση, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, με στόχο να αποσυρθεί αυτό το τερατούργημα, που έχει καταθέσει η κυβέρνηση», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, εκτιμώντας ότι ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Ο κ. Καλομοίρης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, στις 9 Μαρτίου, με βάση και τη σχετική πρόταση της ΓΣΕΕ. Παραμένει στο τραπέζι η πρότασή μας για κοινή απεργιακή παλλαϊκή κινητοποίηση με γενική απεργία. Θα συζητηθεί αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή ο τελικός προσδιορισμός της ημερομηνίας. Σε κάθε περίπτωση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο για ψήφιση. Αυτό το νομοσχέδιο κατεδαφίζει τελείως την κοινωνική ασφάλιση, δεν θα περάσει. Αυτή είναι η βούληση των πλατιών κοινωνικών στρωμάτων. Η κυβέρνηση καλείται να το αποσύρει, προκειμένου να υπάρξει μια άλλη πολιτική. Αυτό εμείς ζητάμε. Μία πολιτική που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται τα ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα όλων των πολιτών».
Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η σύσκεψη δεν ήταν παραγωγική. «Η ΑΔΕΔΥ, όπως και ο κόσμος της εργασίας, οφείλει, αυτήν τη στιγμή, να συμπορευτεί σε αυτήν την κρίσιμη φάση με τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες και όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, κόντρα στη λογική της ΓΣΕΕ, που ουσιαστικά πετάει τη μπάλα έξω για ακόμη μία φορά. Αποκλιμακώνει, μετά την επιτυχημένη απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, και μιλάει γενικά και αόριστα για μία απεργία στην κατάθεση και για ένα απλό συλλαλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαϊνάς, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι, αυτήν τη στιγμή, πρέπει να πάμε άμεσα σε μία κλιμάκωση με 48ωρη απεργία μέσα στο πρώτο δεκαήμερο. Πρέπει να πάμε σε έναν αγώνα ρήξης να μην κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο, να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή και με όλες τις άλλες δράσεις που συνεπάγεται μία τέτοια στόχευση».