Το χρηματιστηριακό κλίμα έχει βελτιωθεί διεθνώς μετά τη δημοσιοποίηση ενθαρρυντικών στοιχείων για την ευρωπαϊλ'η οικονομία και για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, που έπιασε υψηλά 9ετίας. Ομως στην ελληνική αγορά τον τόνο δίνουν οι εγχώριες εξελίξεις και η έξωθεν επίδραση είναι πλέον περιορισμένη. Συνέχιση της συσσώρευσης προβλέπουν οι αναλυτές, εκτιμώντας πάντως ότι πλησιάζει η ώρα μιας εκτόνωσης που θα δώσει βαχυχρόνια κατεύθυνση στο ΧΑ.
Απουσία σημαντικών ειδήσεων-καταλυτών, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επικείμενη έναρξη των διαβουλεύσεων με τους Θεσμούς με φόντο την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Το παζλ των διαπραγματεύσεων είναι για μια ακόμη φορά πολυσύνθετο και οι επενδυτές ευελπιστούν σε "καλά νέα," όπως η επίσπευση κάποιων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που μπορεί να "ζωντανέψουν" το χρηματιστήριο και να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα.
Η επιφυλακτικότητα είναι αυτή την περίοδο το κυρίαρχο στοιχείο, όπως και η αποαστασιοποίση των διεθνών επενδυτικών χαρτολυλακίων. Αυτο δείχνουν η εξαιρετικά περιορισμένη συναλλακτική κίνηση και ο χαμηλός τζίρος.
Πάντως η τελική εικόνα της σημαρινής συνεδρίασης προκαλεί σκεπτικισμό, καθώς την τελυταία ώρα των συναλλαγών - και ιδιαίτερα στα call auctions - υπήρξε αυξημένη προσφορά που πίεσε χαμηλότερα τις τιμές. Αν συνεχισθούν σήμρα οοι εσπευσμένε ρευστοποιήσεις, οι δείκτες θα πάρουν σαφή πτωτική κατεύθυνση.
Τις ίδιες πιθανότητες φάινεται να συγκεντρώνει και το σνέριο συνέχισης της αργής ανακαμψης και υπέρβαση της αντίσταση των 572-580 μονάδων, όπου έχει "σκοντάψχει" δυο φορές ο Γενικός Δείκτησ.