Επικαιρότητα

Ρήγας: Σε δύσκολη θέση η ΝΔ αν επιτευχθεί συμφωνία με τα Σκόπια


Αιχμές προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση, από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για το σκοπιανό αλλά και την παραίτηση Σακελαρίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Δηλώσεις στον Alpha 989, αναφορικά με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΣτΕ, έκανε ο Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας πως: "Ο κ. Σακελλαρίου θα μπορούσε να δείξει αυτή τη μεγάλη “ευαισθησία” προς τους πολίτες πολύ νωρίτερα. Καταρχήν, για την όποια παραβίαση δικαστικού απορρήτου έχει και ο ίδιος ευθύνη ως επικεφαλής του ΣτΕ.  Γιατί, λοιπόν, δεν ενοχλήθηκε και δεν παραιτήθηκε τον Οκτώβρη του 2016, όταν είχαν συμβεί άλλες παραβιάσεις απορρήτου; Αυτή τη στιγμή, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του ως επικεφαλής του ΣτΕ, θα ήταν πιο λογικό να κάνει την αυτοκριτική του και όχι να παραιτηθεί. Δυστυχώς, η στάση του κ. Σακελλαρίου υπονοεί συγκεκριμένα πράγματα και συμβάλλει στις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ. Θα τον συμβούλευα να είναι πιο προσεχτικός σε όσα λέει και να αναλογιστεί αν οι αποφάσεις του ήταν στο πλαίσιο της στήριξης των κοινωνικών τάξεων", ενώ προσέθεσε πως "Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε, γιατί ουδέποτε έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Όλες οι αποφάσεις του ΣΤΕ πήγαν κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οπότε για ποια παρέμβαση ακριβώς μιλάμε;".

Παράλληλα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ: "Η ΝΔ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αν επιτευχθεί συμφωνία θα βασίζεται στην εθνική γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ταυτόχρονα θα διευκολύνει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θα μειώσει τις εντάσεις στην δύσκολη περιοχή των Βαλκανίων και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής. Τώρα, λοιπόν, που οδηγούμαστε σε λύση η ΝΔ εφευρίσκει προβλήματα και λέει να μην ψηφιστεί η συμφωνία προτού αλλάξει το σύνταγμά της η ΠΓΔΜ. Ούτως ή άλλως όμως, η όποια συμφωνία θα περιέχει έναν βασικό οδικό χάρτη, θα προβλέπει αλλαγές στο σύνταγμα της γείτονος χώρας και θα έχει ισχύ μόνο εφ’ όσον τηρηθεί στο ακέραιο από όλους. Αυτό θα πει διεθνής συμφωνία. Η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην ελληνική Βουλή".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις