Πολιτική

Οι στόχοι της ΔΕΠΑ για την επόμενη 10ετία


Προμήθεια φυσικού αερίου σε 16 πόλεις. Δημιουργία 160.000 καινούργιων συνδέσεων - νέες θέσεις εργασίας

Η προμήθεια φυσικού αερίου σε 16 πόλεις της περιφέρειας, η δημιουργία 160.000 καινούργιων συνδέσεων καθώς και η ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους στόχους που έχει θέτει η ΔΕΠΑ για την επόμενη δεκαετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θεόδωρος Κιτσάκος κατά την τοποθέτησή του στο Athens Energy Forum 2016 αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πλάνο της επιχείρησης επισημαίνοντας την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους της ενέργειας, καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας καθώς και της ανεργίας μέσω της δημιουργίας μόνιμων θέσεων εργασίας.

Όπως τόνισε, οι στόχοι της ΔΕΠΑ για τα επόμενα 10 χρόνια (2016-2025) είναι, μεταξύ άλλων:

-Να επεκτείνει την προμήθεια σε 16 πόλεις (πρωτεύουσες νομών) και σε 4 περιφέρειες της χώρας δηλαδή  Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα

-Από την επέκταση των δικτύων η εταιρεία αναμένει 140.000 νέες οικιακές συνδέσεις, 19.000 εμπορικους πελάτες, 350 μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες. Η ετήσια κατανάλωση των καταναλωτών αυτών εκτιμάται σε περίπου 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

-Να δημιουργήσει περισσότερες από 1600 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής νέων δικτύων και τουλάχιστον 700 νέες μόνιμες θέσεις κατά τη φάση λειτουργίας τους.

-Στα επόμενα 15 χρόνια η κατανάλωση θα αυξηθεί στα 8 δις. κυβικά μέτρα, δηλαδή θα αυξάνεται κατά 0,6 δισ. κυβικά ετησίως. Αυτό θα συμβάλει στην μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ έκανε εκτενή αναφορά στα διεθνή έργα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Για τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών συνεταίρων. Αναφορικά με τα σχέδια της ΔΕΠΑ να συμμετάσχει στην εν λόγω επένδυση, ο κ. Κιτσάκος σημείωσε ότι η εταιρεία μελετά με μεγάλη προσοχή το όλο εγχείρημα λόγω του μεγάλου κόστους, το οποίο ανεβάζει σε 370-380 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αγωγό IGB, στον οποίο η ΔΕΠΑ θα μπει μαζί με την Edison, και μετά την ένταξή του στα έργα που υποστηρίζει η ΕΕ, είναι εξασφαλισμένος. Η χρησιμότητά του είναι πολύ μεγάλης σημασίας, καθώς θα αναβαθμίσει ενεργειακά την ευρύτερη περιοχή από όπου θα διέλθει, σημείωσε. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις