Πολιτική

Οι δράσεις του Ελληνογερμανικού το 2016 και τα σχέδια για το 2017


Στο επίκεντρο τουρισμός και εφοδιαστική αλυσίδας

Διακόσιες σαράντα πέντε Β2Β συναντήσεις στο πλαίσιο του 2ου  Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων στο Λιτόχωρο Πιερίας, 40 συναντήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, 210 συναντήσεις για τους τομείς διαχείρισης απορριμμάτων, ενέργειας και ΑΠΕ, για τον βιομηχανικό εξοπλισμό, τον τουρισμό, το IT, τον τραπεζικό τομέα και την ιατρική βιομηχανία, 35 συναντήσεις για ελληνικά Start-ups στο Βερολίνο, 250 συναντήσεις στο πλαίσιο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων στην Κρήτη, καθώς και . 20 συναντήσεις για τον ίδιο τομέα σε άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το 2016 – 2015 με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διττή εκπαίδευση, στον τουριστικό τομέα και στο τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα από το 2013.

Το δεύτερο άνοιγμα του Επιμελητηρίου στη διττή εκπαίδευση θα αφορά στα επαγγέλματα του «Τεχνίτη Μηχατρονικού Ηλεκτρολόγου Οχημάτων» και του «Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών», με τα σχετικά προγράμματα να αρχίζουν του πρώτους μήνες του 2017, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα αναληφθούν και στην αγροτική οικονομία για την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας στην αγροτική επαγγελματική εκπαίδευση για ανάγκες σε ικανότητες και επαγγέλματα που απαιτεί η σύγχρονη αγροτική οικονομία.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα οργανωθούν προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης με εστίαση στο επάγγελμα του Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας και το Βοηθό Νοσηλευτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  είναι ιδιαίτερα σημαντική και τη συμμετοχή της Γερμανίας στο σύνολο των εμπορικών συναλλαγών της Ελλάδας. Βάσει στοιχείων 2015 φθάνει το 9,5%, ενώ, φέτος, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου η εξαγωγική δράση της Ελλάδας προς τη Γερμανία κατέγραψε άνοδο 3,2%. Ενισχυμένες κατά 4,2% ήταν και οι εισαγωγές από Γερμανία προς Ελλάδα.

29.000 εργαζόμενοι σε 121 γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Στην επόμενη τριετία, το γερμανικό επιχειρείς σχεδιάζει να επενδύσει στην Ελλάδα,  κεφάλαια τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 3 δισ. ευρώ.

Μόνο το επενδυτικό πλάνο της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας Fraport – Slentel, αξίας 1,2 δισ. ευρώ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων και 330 εκατ. ευρώ για τις αναβαθμίσεις των σχετικών εγκαταστάσεων, καθώς και αυτό του ΟΤΕ που σε βάθος τριετίας θα φθάσει το 1,3 δισ. ευρώ με κύρια έμφαση τα δίκτυα νέας γενιάς, ανεβάζουν τον πήχη των μελλοντικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στα 2,8 δισ. ευρώ.

Σήμερα στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 121 μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περί τους 29.000 εργαζόμενους, συγκεντρώνοντας, σε σύνολο, ένα τζίρο της τάξης των 7,3 δισ. ευρώ.



-       -      
-      

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις