Με την καταδίκη του επιχειρηματία στον χώρο των κατασκευών, Ιωάννη Καρούζου και άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του, έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση "ξεπλύματος" χρημάτων μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και τραπεζικών δανείων.
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης πέντε ετών έως και κάθειρξη 16 ετών στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης.
Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου που ξεκίνησε την εκδίκαση της υπόθεσης ένα χρόνο πριν, μαζί με τον κ. Καρούζο καταδικάστηκαν, η πρώην σύζυγος του Ρεβέκκα Σκαφτούρα σε κάθειρξη 14 ετών, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης σε φυλάκιση πέντε ετών και οι εκπρόσωποι εμπλεκόμενης εταιρίας Ιωάννης Παναγιωτόπουλος σε κάθειρξη 7 ετών και Χρήστος Ρεκούμης σε φυλάκιση 5 ετών. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 200 χιλιάδων ευρώ στον καθένα από τους πρώην συζύγους.
Ως αποζημίωση για ηθική βλάβη του Δημοσίου, το δικαστήριο όρισε την καταβολή ποσού 100 χιλιάδων ευρώ από τον κ. Καρούζο και 50 χιλιάδων ευρώ από τον καθένα των υπολοίπων καταδικασθέντων.
Σε κανέναν δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ πλην του κ. Καρούζου που οδηγείται και πάλι στην φυλακή, στους άλλους τέσσερις δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής.
Αθώος κρίθηκε ο γιος του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, Αθανάσιος.
Στο βούλευμα που παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη ( αριθμός 1372/2015) αναφέρεται πως ο βασικός κατηγορούμενος και η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ τους καταλογίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή με εικονικά τιμολόγια, εξωχώριες εταιρίες και άλλα, που υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.
Ο εφοπλιστής και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του, καταδικάστηκαν για σκέλος της υπόθεσης που αφορά την εταιρία ΦΑΝΤΟΜ. Η εταιρία εμπλέκεται στην αγοραπωλησία δύο ακινήτων έναντι τιμήματος 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που η δικογραφία θεωρεί εικονικό, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Εκπρόσωποι της εταιρίας εμφανίζονται οι Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ενώ σύμφωνα με το βούλευμα, πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ είναι ο κ. Ρέστης.
TECHin
Τι κάνει τον ανθρώπινο πολιτισμό μοναδικό;
Τι ξεχωρίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό από αυτούς των άλλων ζώων; Είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει επιστήμονες εδώ και αιώνες. Παρόλο που ο ανθρώπινος πολιτισμός – η κοινή γνώση, ...