Οικονομία

Πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Healthy Habits» από τον ΟΚΑΑ


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση  των παιδιών γύρω από τα θέματα διατροφής, μείωσης της σπατάλης τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος, με τίτλο  «Healthy Habits», σχεδίασε και υλοποιεί ο ΟΚΑΑ A.E., σε συνεργασία με την «Open Farm».

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), Απόστολος Αποστολάκος, σε πρόσφατη εκδήλωση του οργανισμού προς τιμήν των εργαζομένων, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στο Ρέντη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού και από την Ιχθυόσκαλα Πειραιά, οι  Διευθυντές όλων των Περιφερειακών Ιχθυοσκαλών και στελέχη του Υπερταμείου, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, από προνήπιο, νηπιαγωγείο και Δημοτικό, έως Γυμνάσιο και Λύκειο, προσφέροντας βιωματικές εμπειρίες,  αναδεικνύοντας τις θετικές διατροφικές συνήθειες, την μείωση της σπατάλης τροφίμων και την διασύνδεση της βιώσιμης διατροφής με το περιβάλλον.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αποστολάκος, οι μαθητές (ανάλογα με την ηλικία τους) θα συμμετέχουν σε διαδραστικές επισκέψεις στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου με αφηγηματικά παραμύθια, σεμινάρια, εργαστήρια κηπουρικής, δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες,  εργαστήρια γευσιγνωσίας και μαγειρικής που έχουν ως στόχο την προώθηση και κατανόηση της υγιεινής διατροφής, της ομαδικής εργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Θα γνωρίσουν, συνέχισε, έννοιες όπως η Μεσογειακή Διατροφή, το Βιώσιμο και Αειφόρο αγροδιατροφικό μοντέλο, η εποχικότητα, τα τροφομίλια, το αποτύπωμα άνθρακα, η ενσυνείδητη κατανάλωση, οι πιστοποιήσεις και οι κανόνες ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και τρόπους εφαρμογής των όσων έμαθαν, στην καθημερινότητα τους.

Επίσης, θα βλέπουν στην πράξη την λειτουργία του μεγαλύτερου Κέντρου Διανομής Φρούτων, Λαχανικών, Κρέατος και Αλιευμάτων στην Ελλάδα και κατά την ξενάγησή τους στην Αγορά του Καταναλωτή, που λειτουργεί ο ΟΚΑΑ στις εγκαταστάσεις του, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, θα μαθαίνουν για την διαφορά της Χονδρικής και Λιανικής πώλησης, την εξέλιξη και τον ρόλο του ΟΚΑΑ στην τροφοδοσία με νωπά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια και πάσης φύσεως αλιεύματα), των, ανά την επικράτεια, καταστημάτων λιανικής και εστίασης.

Κι επειδή όλα αυτά τα προϊόντα ακολουθούν την διαδρομή "από το χωράφι στο ράφι", οι μαθητές θα ενημερώνονται και για τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Στοχεύουμε, κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, ως οργανισμός να αφήσουμε το αποτύπωμά μας,  προσφέροντας στην κοινωνία και ειδικότερα στην εκπαίδευση και τις ορθές πρακτικές. Και αυτό είναι εφικτό, μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών.

Έτσι, εμείς, εδώ, στον ΟΚΑΑ, δεσμευόμαστε προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις που προάγουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα φρέσκων τροφίμων και περιβάλλοντος».

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα