Η προσωπική μου πολιτική εκτίμηση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, διότι πιστεύω ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί. Και αν γεφυρωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει, με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών, πιστεύω ότι η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες. Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84.
Απαντώντας στις κατηγορίες ότι είναι υποστηρικτής της χούντας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», ανέφερε: «Μήπως μπορείτε να μου βρείτε και μια δήλωσή μου διαχρονικά υπέρ της χούντας; Το γεγονός ότι το λέει η "Αυγή" ότι είμαι διαχρονικός υποστηρικτής της χούντας, το καθιστά και πραγματικό γεγονός; Μπορεί αυτή η έγκριτη εφημερίδα να μου βρει μια δήλωσή μου υπέρ της χούντας, όχι τώρα που είμαι στη Νέα Δημοκρατία, όταν ήμουν στο ΛΑ.Ο.Σ. ή πιο παλιά; Με ενοχλεί πολύ η συκοφαντία και η λάσπη. Πρέπει να υπάρχουν όρια. Εάν ήμουν κάποτε υποστηρικτής της χούντας, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πω "ήμουν και τώρα δεν είμαι"... Το θεωρώ συκοφαντία να με λέει κάποιος "χουντικό"... Σέβομαι την ιστορία της "Αυγής". Στο παρελθόν, για τον χώρο της, ήταν σπουδαία εφημερίδα. Δεν μπορούν να την καταντούν τώρα φυλλάδα. Εξοργίζομαι με τη λάσπη... Επαναλαμβάνω, έχει αυτή η εφημερίδα να μου προσάψει κάτι που έχω πει ή κάνει υπέρ της χούντας;...».
Σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ο κ. Παπάς θέλει αυθαίρετα και μόνος του να αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και πρόσθεσε: «'Ακουσα τον κ. Βούτση να λέει ότι δεν είναι βιώσιμοι παραπάνω από τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό σε τι αφορά την κυβέρνηση; Δηλαδή, εάν θέλει ένας επιχειρηματίας να κάνει ένα πανελλαδικό κανάλι και να χάνει λεφτά, αυτό γιατί αφορά τον κ. Βούτση ή τον κ. Παππά ή τον κ. Τσίπρα;... Επειδή δεν έχουμε σοβιετικό καθεστώς -ευτυχώς- και έχουμε καπιταλισμό και μπορεί κάποιος επιχειρηματίας να "φάει" όλη του την περιουσία σε ένα ζημιογόνο κανάλι, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα οι κ.κ. Παππάς, Βούτσης και Τσίπρας να αγωνιούν για το που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι επιχειρηματίες... Όταν ο κ. Βούτσης είπε χτες ότι όταν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, θα χάσουν κάποιοι άνθρωποι τη δουλειά τους γιατί θα κλείσουν τα κανάλια ή θα εκπέμπουν με διαφορετικό τρόπο ή θα γίνουν συγχωνεύσεις... Έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι στα media ότι πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι λόγω του νόμου του κ. Παπά;».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης ή διεξαγωγής εκλογών, είπε: «Δεν πιστεύω στην οικουμενική κυβέρνηση. Ας πούμε ότι γίνεται μια τέτοια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προκρίνουμε μείωση των δημοσίων δαπανών, για παράδειγμα να μη δοθεί αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, λέει ότι δεν θέλει μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά αύξηση των εισφορών. Ας πούμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση από κοινού, τι από τα δύο θα γίνει;... Το θέμα δεν είναι να πούμε "είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι", αλλά να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε».