Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κατερίνης, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων του νομού, οι οποίοι αναγκάζονται να προσφεύγουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Όπως καταγγέλθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, το νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς. Οι γιατροί από τους 110 που ήταν το 2009, έχουν μείνει μόλις 55. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην οφθαλμολογική κλινική υπάρχει μόνο ένας χειρουργός οφθαλμίατρος, με αποτέλεσμα η αναμονή για καταρράκτη να είναι τεράστια. Παράλληλα το νοσοκομείο δεν διαθέτει γαστρεντερολόγο, καθώς έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού, ενώ σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε ωτορινολαρυγγολόγος, καθώς ο γιατρός θα συνταξιοδοτηθεί.
Όσο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κατερίνης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, είναι υποστελεχωμένη και υπολειτουργεί. Συγκεκριμένα, από τις 12 διαθέσιμες κλίνες που είχαν δημιουργηθεί από το 2010, λειτουργούν μόλις οι 4. Και αυτό με δύο αποσπασμένους γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη και με δύο επικουρικούς.
Οι γιατροί της πόλης κάνουν λόγο για νέο «φιάσκο» του υπουργείου Υγείας, ανάλογο με αυτό του νοσοκομείου Σαντορίνης. Όπως λένε χαρακτηριστικά, μόλις λήξουν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών ή οι αποσπάσεις των ειδικών, θα μπει λουκέτο σε όλη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους πολίτες του νομού.
Σύμφωνα με το γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Παναγιώτη Ταρενίδη, «οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης είναι τεράστιες και πολλά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης». Όπως τόνισε ο ίδιος, «έχει αυξηθεί ο ηλικιακός μέσος όρος των γιατρών. Στο νοσοκομείο υπάρχουν Διευθυντές και επιμελητές Α και δεν υπάρχουν επιμελητές Β, ενώ με την πρόσληψη μόνο επικουρικών δεν στηρίζουμε ορθά το σύστημα υγείας».
Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν σε εκδήλωση της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ στην Κατερίνη, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των επιστημονικών φορέων της πόλης και στην οποία παρευρέθηκαν ο Γραμματέας Νίκος Κωστόπουλος και ο αν. Γραμματέας, ιατρός Γρηγόρης Λέων.
Στην ίδια συνάντηση οι παρευρισκόμενοι πρότειναν την περιοχή ως ιδανικό τόπο ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού, κάτι που θα ενίσχυε και το νοσοκομείο της πόλης. Επίσης, ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που παρουσίασαν οι επιστήμονες της πόλης, αναφέρθηκαν αυτό της υπέρμετρης φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς, όπως είπαν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν με αυτές τις συνθήκες.
Ο Γραμματέας Νίκος Κωστόπουλος δεσμεύτηκε ότι «όλα τα προβλήματα και οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων της Κατερίνης θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης και αξιολόγησης με σκοπό να αποτελέσουν μέρος του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ».
Τέλος, ο αναπληρωτής Γραμματέας είπε ότι «η κυβέρνηση ασκεί πολιτική προπαγάνδας και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, κουκουλώνοντας τα πραγματικά προβλήματα και τις τεράστιες ελλείψεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους κατοίκους της Κατερίνης».