Προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές, το υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων
Ο Χάρης Θεοχάρης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το υπουργείο Τουρισμού έθεσε ως προτεραιότητα της στρατηγικής του τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ιαματικός τουρισμός.
Μετά, λοιπόν, από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε – για πρώτη φορά – στο site του Υπουργείου ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.
Τα βήματα είναι απλά:
- Πατάς την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon
- Και αμέσως εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές.
- Κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί :
- για τον Δήμο που ανήκει η πηγή
- για την θερμοκρασία της πηγής
- για τον τρόπο χρήσης.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.
Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης: "Στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό.
Αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού Υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο Ιαματικός Τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει", κατέληξε.