Πολιτική

Χαρίτσης: Η εκλογική μάχη να δοθεί επάνω σε προγράμματα


«Ανοίγουμε το διάλογο με τους πολίτες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την προστασία της κοινωνίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο πολιτικός διάλογος, εν όψει των εκλογών, πρέπει να γίνει με προγραμματικούς όρους, γιατί είναι δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν με ποιες θέσεις προσέρχονται σε αυτήν την πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη τα κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκκινεί σήμερα αυτή την διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία, με μία εκδήλωση, στην οποία ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει βασικές προγραμματικές στοχεύσεις, που αφορούν τόσο στη συνέχιση της προσπάθειας για τη στήριξη της εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων, όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχει η Ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα, με την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων και με σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, πρόκειται για πολύ σημαντικές φοροελαφρύνσεις οι οποίες θα γίνουν στοχευμένα και θα αφορούν φυσικά πρόσωπα, αλλά και επιχειρήσεις, με βάση τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και των κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν μέσα στην κρίση.

Ολα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν ένα προς ένα, έγιναν νόμος του κράτους και εφαρμόζονται. Αυτή η πορεία θα συνεχιστεί με μέτρα πολύ σημαντικά για την ελληνική κοινωνία, τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, την παιδεία, την υγεία και το κράτος πρόνοιας.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από τη Νέα Δημοκρατία για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με έμφαση:

«Αλίμονο αν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί σε αυτή τη χώρα ότι έχει παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει παρελθόν η Νέα Δημοκρατία. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη σε αυτή τη χώρα επί 40 χρόνια και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιοί μας έβαλαν στα μνημόνια και ποιοί διέλυσαν τη μεσαία τάξη τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

»Μιλάμε για  διάλυση της μεσαίας τάξης την περίοδο 2010-2014, με 2.000 επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν και με 700.000 θέσεις εργασίας οι οποίες χάθηκαν. Μιλάμε για κακοδιαχείριση σημαντικών κονδυλίων τα οποία είχε ανάγκη η χώρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, με την οποία επιβαρύνονται οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, η οποία επιτάχυνε τις συνέπειες της κρίσης.

»Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και είμαστε οι τελευταίοι οι οποίοι θα ισχυριστούμε ότι όλα τα κάναμε σωστά. Δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει, ότι με αυτήν την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με παρεμβάσεις στην Παιδεία, την υγεία και σε όλους τους κρίσιμους τομείς», κατέληξε ο ΥΠΕΣ.