Με συγκρατημένες απώλειες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.
Η περίοδος των αποτελεσμάτων ξεκινά την Τετάρτη με την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της JPMorgan Chase & Co. Θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και άλλοι τραπεζικοό κολοσσοί όπως οι Bank of America, Wells Fargo και Citigroup.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,34% ή 117 μονάδες στις 34.378, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,24% στις 4.350 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,14% στις 14.465 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce.com (+2,4%) και Nike Inc. (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-2,3%) και Amgen (-2,1%).
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στη Wall Street με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020 και συγκεκριμένα κατά 4,8%, τερματίζοντας ανοδικό σερί επτά μηνών. Ωστόσο τον Οκτώβριο ο δείκτης S&P κερδίζει σχεδόν 1,3%.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Matson Inc. σημείωσε άλμα 8,35% μετά την ανακοίνωση της ναυτιλιακής ότι η αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της αναμένεται να οδηγήσει σε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.
Άνοδο 1,7% σημείωσε εξάλλου ο τίτλος της Tesla μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η εταιρεία πούλησε 56.006 κατασκευασμένα στην Κίνα οχήματα τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της παραγωγής στην Σαγκάη πριν από δύο χρόνια.
Στα μάκρο της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά φέτος, καθώς η ζήτηση για εργατικό δυναμικό υποχώρησε ελαφρώς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων μειώθηκε στα 10,4 εκατομμύρια από τα 11,1 εκατομμύρια τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στα 11 εκατομμύρια.
Επιπλέον, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι παρατεταμένες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και οι πιέσεις στις τιμές περιορίζουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, προχωρώντας σε οριακή μείωση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ανάπτυξη τη φετινή χρονιά.
Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2021 στο 5,9% από 6% που ανέμενε τον Ιούλιο. Άφησε όμως την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2022 αμετάβλητη στο 4,9%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,2% στα 80,64 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.7559 δολ./oz.