Πολιτική

Βρούτσης: Σοκ και δέος από τις μειώσεις των νέων συντάξεων


Για μειώσεις που φτάνουν έως και 40%, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν μετά τις 13 Μαΐου κάνει λόγο ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση ο Γιάννης Βρούτσης τονίζει τα εξής:

«Δυστυχώς, τα στοιχεία από τις πρώτες αιτήσεις συνταξιοδότησης, που κατατέθηκαν μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και εκδίδονται με βάση τον Ν. 4387/2016, αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν πλέον στην πράξη, τις προβλέψεις μας για ένα Ασφαλιστικό χωρίς προοπτική και μέλλον, που ενσωματώνει:

• Εξοντωτικές εισφορές

• Εξοντωτικές και άδικες μειώσεις, αδιάκριτα για όλους τους συνταξιούχους

• Απουσία ανταποδοτικότητας και κατάφωρες αδικίες

• Ιδεοληψίες και ισοπεδωτικές αντιλήψεις

Οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους φθάνουν μέχρι και 40%, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέποντάς το εκτός από φορολογικό και σε προνοιακό, ευνοώντας την εισφοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. 

Δυστυχώς, στην ίδια μοίρα με τους νέους βρίσκονται και οι παλαιοί συνταξιούχοι, καθώς η περιβόητη προσωπική διαφορά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ακόμη πολιτική απάτη.

Τα χειρότερα δηλαδή, για τους παλαιούς συνταξιούχους έρχονται… 

Καθώς, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οδηγεί σε απώλεια 2 - 3 συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019.

Τα χειρότερα είναι πίσω και για τους ελεύθερους επαγγελματίες… 

Καθώς, οι σημερινές εξοντωτικές εισφορές, μετά και την αλλαγή του υπολογισμού τους, θα μετατραπούν από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλεθρο.

Είναι εμφανές, ότι το ασφαλιστικό μόρφωμα Κατρούγκαλου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κόστισε 10 δις ευρώ, μέσα από τις αδικίες, τις ισοπεδωτικές λογικές και τις αντιφάσεις του, θα οδηγηθεί σύντομα σε νέες ανισορροπίες και στην ανάγκη νέων περικοπών των συντάξεων.

Αποτελεί κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα ο εξορθολογισμός και η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σε νέες βάσεις, που θα διασφαλίζουν ανταποδοτικότητα, κίνητρα για παραμονή στο σύστημα, διαφάνεια, δικαιοσύνη και βιωσιμότητα».