Με τη θετική γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας διορίζονται στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Α΄ Μονάδα «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», Β΄ Μονάδα «Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων» και Γ΄ Μονάδα «Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης») οι προτεινόμενοι από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για τους: Ελένη Σιαραμπάλου, στη θέση τακτικού μέλους της Α` Μονάδας «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», Βασιλική Παπανότη, στη θέση τακτικού μέλους της Α` Μονάδας «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», Αργύριος Μακρής, στη θέση τακτικού μέλους της Β` Μονάδας «Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων» και Παναγιώτης Ιωάννου, στη θέση τακτικού μέλους της Γ` Μονάδας «Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».
Υπέρ της τοποθέτησης των τεσσάρων, ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με το "παρών" τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.
Θέμα ότι δεν έπρεπε να γίνει η τοποθέτηση των μελών στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σε περίοδο άτυπης προεκλογικής περιόδου, έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Νίκος Βούτσης, στους οποίους απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, δηλώνοντας την έκπληξή του, αφενός διότι η λήξη της θητείας της κυβέρνησης είναι σε πεντέμισι μήνες, αφετέρου διότι ο ίδιος, όπως είπε, εγκαλούνταν τόσο καιρό από Μέσα προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είχε φροντίσει να στελεχωθεί η Αρχή αφού άλλα μέλη είχαν αποχωρήσει και κάποιων η θητεία έληξε.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια ζητήματα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση στην πολιτική, αλλά είναι ζητήματα θεσμικά. Οι προτάσεις για τα μέλη που θα στελεχώσουν την Αρχή είναι υπηρεσιακές προτάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η Αρχή πρέπει να λειτουργήσει, προφανώς, με τη στελέχωση και τη συμπλήρωση όλων των μελών και δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιου είδους θέμα» τόνισε ο κ. Τσιάρας.