Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24, το βράδυ της Τετάρτης 19/6:
Για τις εκλογές που έρχονται και αν θα έχουμε "άσο ημίχρονο, διπλό τελικό", ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είναι ένας άλλος αγώνας. Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ακριβώς επειδή είναι άλλος αγώνας, επειδή πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα».
Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. Είχαμε την 13η σύνταξη και τη δώσαμε σε μόνιμη βάση. Κάθε συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει το εξής. Από την μία υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης και να σταματήσουν οι περικοπές. Σταμάτησαν οι περικοπές και αρχίσαμε να δίνουμε αυξήσεις.
Η άλλη εκδοχή είναι να περικοπούν δαπάνες εάν θέλουν να εφαρμόσουν μία λογική γενναίας μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα αλλάξω τίποτα το 2019 και θα περιμένω το 2020 να πείσω τους Ευρωπαίους να πει σας έδωσα μεταρρυθμίσεις δώστε μου ελάφρυνση του χρέους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα πει μεταρρυθμίσεις.
Αυτό που θα συμβεί είναι περικοπή στις δαπάνες, στα επιδόματα προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά, αλλά από κάπου αλλού πρέπει να βρεις για να προχωρήσεις στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο θα πρέπει να είμαστε πιο καχύποπτοι αυτή τη φορά. Η πρόταση που καταθέτουμε είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μια ανάπτυξη δίκαιη. Με δικαιοσύνη θα μοιράσουμε και τους καρπούς της οικονομίας τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια.
Η άλλη εκδοχή φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει στην εποχή διακυβέρνησης του Σαμαρά».
Για την τοξικότητα μεταξύ των παραγόντων του ποδοσφαίρου
«Θεωρώ πως οι παράγοντες που ασχολούνται σε μεγάλους συλλόγους έχουν και άλλες βλέψεις. Είναι δεδομένο ότι δεν μπαίνουν για να κερδίσουν λεφτά, χάνουν λεφτά. Αυτό που θέλουν είναι να έχουν άλλου είδους οφέλη.
Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτό, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Στην Ιταλία υποβιβάστηκε η Γιουβέντους, αν εδώ γίνει κάτι τέτοιο δεν νομίζω να μπορέσει να επιζήσει η πλατεία Συντάγματος. Πάντα θα υπάρχουν πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις.
Γνωρίζετε καλά ότι βρεθήκαμε στο στόχαστρο συγκεκριμένων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης ξανά και ξανά. Καμία από τις ομάδες δεν ανήκουν στους προέδρους τους. Ανήκουν στον κόσμο τους. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε ονόματα. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι το συμφέρον του προέδρου δεν είναι και το συμφέρον της ομάδας. Να σταματήσει αυτή η ιστορία με τις στρατιές οργανωμένων οπαδών. Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες. Αυστηροί και σκληροί κανόνες.
Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές. Πρέπει όμως να σταματήσει και η καχυποψία. Ότι το κάνεις αυτό για να ευνοήσεις την μία ή την άλλη ομάδα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία» .
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:
Αναφερόμενος στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόσκληση του Sport24 Radio 103,3, ο πρωθυπουργός τόνισε: "Είναι μία διαφορετική πρόταση αυτή και την αποδέχτηκα με ενδιαφέρον. Παλιά άκουγα. Τώρα δεν έχω χρόνο. Οπότε συνήθως ακούω πολιτικούς σταθμούς".
Για το γεγονός ότι όταν ήταν μικρός έπαιζε βόλεϊ: "Έπαιζα κεντρικός. Όταν ήμουν μικρός είχα πάρει το μπόι μαζεμένο. Είχα δυνατά πόδια, ήμουν αλτικός. Μετά μου έριξαν ένα κεφάλι οι υπόλοιποι. Στο μπάσκετ ήμουν ατσούμπαλος. Στο ποδόσφαιρο ήμουν καλύτερος. Το ίνδαλμά μου ήταν ο Σαραβάκος. Προσπαθούσα να τον μιμηθώ".
Για την πρώτη φορά που πήγε σε γήπεδο: "Πρέπει να ήμουν 6-7 χρονών. Ήταν ένας αγώνας Παναθηναϊκός - Πανιώνιος. Πήγα στο γήπεδο με τον αδερφό μου. Με περνάει εννιά χρόνια. Πήγαμε στη θύρα 1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτή την αίσθηση δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ότι τότε πουλούσαν στο γήπεδο πορτοκαλάδες σε κάτι πλαστικά κύπελλα σε σχήμα πορτοκαλιού και σε κάθε κόρνερ έπεφταν βροχή".
Για το παράδειγμα της Λίβερπουλ που έφερε για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού είπε: "Ήταν σαν να παίξαμε έναν αγώνα Ευρωλίγκα και τώρα πάμε να παίξουμε τελικό πρωταθλήματος. Το έχω ξαναπεί ότι οι κάλπες θα είναι άδειες. Είναι άλλος αγώνας. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη".
Για τη Λίβερπουλ: "Εγώ είμαι παραδοσιακά με τη Λίβερπουλ. Το 84' είχαμε πετύχει την Λίβερπουλ και φάγαμε τέσσερα στο Άνφιλντ και εδώ χάσαμε 1-0. Είχα πάει σε εκείνο το ματς".
Για το ποδόσφαιρο: "Το ποδόσφαιρο είναι το λαϊκό σπορ. Είναι το άθλημα που μπορείς να το παίξεις παντού με οποιονδήποτε τρόπο".
Στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο: "Μέσι. Όχι, μόνο γιατί συμπαθώ την Μπαρτσελόνα. Είναι ένας παίκτης που παίζει με το μυαλό. Με την έννοια ότι κάθε γενιά που περνάει το ποδόσφαιρο βελτιώνεται θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος. Βέβαια, πιστεύω ότι ο Μαραντόνα ήταν μεγάλη μορφή".
Για το γεγονός ότι ο Μέσι δεν έχει πάρει παγκόσμιο Κύπελλο: "Το ακούω αυτό το επιχείρημα. Από την άλλη δεν μπορείς να κρίνεις έναν ποδοσφαιριστή για το εάν έχει πάρει το παγκόσμιο κύπελλο. Δεν αποτελεί κριτήριο αυτό. Σίγουρα ο Μέσι είναι ο πιο άρτιος ποδοσφαιριστής. Θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να το κατακτήσει. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες θρύλοι όπως ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ. Δεν τους έχω δει όλους".
Για τον Αντετοκούνμπο και τον Τσιτσιπά: "Τον Αντετοκούνμπο τον παρακολουθώ. Ο Τσιτσιπάς μας ανάγκασε να παρακολουθούμε τένις. Θα πω ότι δεν είμαι μεγάλος φαν του αθλήματος. Θα δω όμως με μεγάλη ευχαρίστηση έναν αγώνα όπου παίζει ένας Έλληνας αθλητής. Μου έχει κάνει εντύπωση η σεμνότητά του. Έχει τις δυνατότητες να φτάσει ακόμα πιο ψηλά".
Για το εάν η Ελλάδα μπορεί να "εκμεταλλευτεί" τον Τσιτσιπά: "Ο Στέφανος και η οικογένεια του γνωρίζει αν έχουμε βοηθήσει στην προσπάθειά του. Είχαμε φτιάξει αυτά τα γήπεδα του τένις στο ΟΑΚΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά τα αφήσαμε. Απ' όσο γνωρίζω γίνονται προσπάθειες να προσελκύσουμε μεγάλα τουρνουά στην Ελλάδα. Από την άλλη ο Αντετοκούνμπο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Θεωρώ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Γιάννης μας ανάγκασε να δούμε την άλλη όψη των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα, αλλά κατάγονται από άλλες χώρες. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ και πιστεύω ότι μπορεί να πάρει τον τίτλο του MVP. Όταν έχω χρόνο παρακολουθώ τα σάιτ, βλέπω αγώνες".
Για τον ρατσισμό: "Ο ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία υπήρχε και πριν την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φαινόμενο της κρίσης. Εκεί μιλάμε για ναζισμό. Η Ελλάδα είχε τα περισσότερα θύματα από τον ναζισμό. Υπήρξε μεγάλη διάδοση της αντίληψης ότι εκείνος που φταίει που χάνουμε τη δουλειά μας είναι ο ξένος. Κακά τα ψέμματα η κρίση δημιούργησε τέτοια χαρακτηριστικά. Ότι εγώ δεν είμαι ρατσιστής αυτοί μας παίρνουν της δουλειές. Ο Αντετοκούνμπο αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα κόντρα σε αυτό το ρεύμα. Είναι το χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα σε όσους δεν ήθελαν να δώσουμε ιθαγένεια σε αυτά τα παιδιά.
Άκουσα ότι βάλατε φόρους σε μας για να τα δίνετε στους στους μετανάστες και τους ρομά. Αυτό που πιστεύω ότι είναι δίκαιο είναι να μην αφήνεις κανένα πίσω. Η Ελλάδα κινδύνεψε να γίνει όπως οι άλλες χώρες της βαλκανικής όπου το 1/3 ζει στο περιθώριο. Αυτόν τον κίνδυνο είχαμε το 2014-15. Ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κυματοθραύστης σε αυτό το κλίμα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μας κάνει περήφανους αυτό το παιδί που κρατά την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό Ύμνο".
Για τη βία στα γήπεδα: "Εδώ είχαν φέρει χίλια άτομα και πήγαν να πλακωθούν στα επίσημα. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν είναι καλή. Έχουμε να κάνουμε και με επιχειρηματίες που θέλουν να αντλήσουν πολιτική δύναμη μέσα από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια με τον Κοντονή που έβαζε μεγάλες ποινές. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει τις ομάδες που δεν είχαν έσοδα δεν θα υπήρχε Super League. Αυτό ήθελαν κάποιοι για να έχουν ομάδες δορυφόρους".
Για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης: "Το έκανε πιστεύω για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν κάτσουμε και συζητήσουμε. Εγώ πρότεινα στον Βασιλειάδη την αναδιάρθρωση. Δεν πρότεινα μάλιστα 12 ομάδα, αλλά δέκα. Η λογική της εξυγίανσης ήταν η εξής. Superleague 1, Superleague 2 με δέκα ομάδες. Όπως γίνεται στην Σκωτία. Έγινε μία μεγάλη αντιπαράθεση. Στο τέλος της ημέρας τους είπαμε ότι εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Για αυτό είπαμε πάμε στους 14 και πάμε του χρόνου στους 12. Τώρα έρχεται ο πολιτικούς αντίπαλος να πει αυτό που θέλουν να ακούσουν στα Γιάννενα, γιατί η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τον ΠΑΣ".
Για την χρηματοδότηση του γηπέδου: "Θεωρώ ότι η τράπεζα επειδή ενδιαφέρεται θα συμβάλει σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει και το εμπορικό κέντρο. Από εκεί και πέρα εγώ θα έβλεπα και το ενδεχόμενο να γίνει εκεί ένα γήπεδο για την Εθνική ομάδα και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα για να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτές οι ομάδες πρέπει να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να σταθούν ειδικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το ζητούμενο για εμένα. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να μπορούν να ξανακάνουν πορείες".
Για τον Βοτανικό και τις εξελίξεις που υπάρχουν: "Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση. Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική.
Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος. Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση".
Για την Εθνική ομάδα: "Ενώ έχουμε τόσους ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Από τον Σάντος και μετά είναι λες και έχει πέσει κατάρα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Σάντος. Από την εποχή του Σάντος και μετά βρισκόμαστε σε χαμηλές πτήσεις".
Για το γεγονός ότι δεν φταίνε μόνο οι προπονητές: "Πολλές φορές το πρόβλημα ξεκινά από τους παρατρεχάμενους και όχι από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του προπονητή που μπορεί να δώσει έμπνευση στον ποδοσφαιριστή. Βλέπω τώρα και παίζουμε αγώνες στο ΟΑΚΑ και το γήπεδο είναι άδειο".
Για το ότι η Εθνική δεν έχει έδρα: "Η εθνική θα έπρεπε να έχει έδρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να παίζει στην Τούμπα και να είναι γεμάτη. Να παίζει στο Παγκρήτιο και να είναι γεμάτο".
Για τα μπασκετικά ντέρμπι Άρη - ΠΑΟΚ: "Ο Άρης ομόρφαινε τις Πέμπτες μας. Μετά το άθλημα ήρθε εκεί που ανήκε, δηλαδή στον Παναθηναϊκό. Έβλεπα στον "Τάφο του Ινδού" τον Στεργάκο, τον Κοκολάκη".
Για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ: "Από το καταστατικό της UEFA και της FIBA υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Θεωρώ ότι και στο μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν τομές. Να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι. Βλέπω στην Λιθουανία ότι είναι ο Σαμπόνις επικεφαλής της Λίγκας, στην Τουρκία ο Τούρκογλου, στην Σερβία ο Μποντίρογκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος αντίστοιχος. Εγώ τον εκτιμώ τον κ. Βασιλακόπουλο. Με είχε βοηθήσει να βρω και εισιτήρια στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2000. Ο κ. Αγγελόπουλος ζητούσε να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Πώς να το κάνει; Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η ροπή προς τα κάτω. Πρέπει να γίνουν τομές. Όλες οι εθνικές λίγκες έχουν μία καθοδική πορεία, αν εξαιρέσεις την Ισπανία και την Τουρκία. Οι παράγοντες παίζουν ρόλο".
Για την τοξικότητα μεταξύ των παραγόντων: "Θεωρώ πως οι παράγοντες που ασχολούνται σε μεγάλους συλλόγους έχουν και άλλες βλέψεις. Είναι δεδομένο ότι δεν μπαίνουν για να κερδίσουν λεφτά, χάνουν λεφτά. Αυτό που θέλουν είναι να έχουν άλλου είδους οφέλη. Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτό, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Στην Ιταλία υποβιβάστηκε η Γιουβέντους, αν εδώ γίνει κάτι τέτοιο δεν νομίζω να μπορέσει να επιζήσει η πλατεία Συντάγματος. Πάντα θα υπάρχουν πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις. Γνωρίζετε καλά ότι βρεθήκαμε στο στόχαστρο συγκεκριμένων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης ξανά και ξανά.
Καμία από τις ομάδες δεν ανήκουν στους προέδρους τους. Ανήκουν στον κόσμο τους. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε ονόματα. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι το συμφέρον του προέδρου δεν είναι και το συμφέρον της ομάδας. Να σταματήσει αυτή η ιστορία με τις στρατιές οργανωμένων οπαδών. Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες. Αυστηροί και σκληροί κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές. Πρέπει όμως να σταματήσει και η καχυποψία. Ότι το κάνεις αυτό για να ευνοήσεις την μία ή την άλλη ομάδα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία".
Για τις ποινές: "Η βασική ιδέα που είχα δεν ήταν μόνο οι αυστηρές ποινές, αλλά και οι δομικές αλλαγές. Αν δεν έχεις οικονομικά βιώσιμο πρωτάθλημα θα έχεις ομάδες που θα στήνονται στο στοίχημα και θα εξαρτώνται από τους πιο δυνατούς οικονομικά. Μία Κυβέρνηση μπορεί να έχει την πρόθεση, το θέμα είναι όμως να το θέλουν και οι ομάδες. "Παλιά έβλεπες σε ντέρμπι φιλάθλους να κάθονται μαζί. Αν δεν μπορεί ένας γονιός να αφήσει το παιδί του να πάει στο γήπεδο ή να πάει μαζί του επειδή φοβάται μην του έρθει κάποιο τούβλο αυτό δεν είναι αθλητισμός".
Για τις εκλογές που έρχονται και αν θα έχουμε "άσο ημίχρονο, διπλό τελικό": "Είναι ένας άλλος αγώνας. Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ακριβώς επειδή είναι άλλος αγώνας, επειδή πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα".
Για τις συντάξεις και τις περικοπές: "Στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. Είχαμε την 13η σύνταξη και τη δώσαμε σε μόνιμη βάση. Κάθε συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει το εξής. Από την μία υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης και να σταματήσουν οι περικοπές. Σταμάτησαν οι περικοπές και αρχίσαμε να δίνουμε αυξήσεις.
Η άλλη εκδοχή είναι να περικοπούν δαπάνες εάν θέλουν να εφαρμόσουν μία λογική γενναίας μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα αλλάξω τίποτα το 2019 και θα περιμένω το 2020 να πείσω τους Ευρωπαίους να πει σας έδωσα μεταρρυθμίσεις δώστε μου ελάφρυνση του χρέους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα πει μεταρρυθμίσεις. Αυτό που θα συμβεί είναι περικοπή στις δαπάνες, στα επιδόματα προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά, αλλά από κάπου αλλού πρέπει να βρεις για να προχωρήσεις στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο θα πρέπει να είμαστε πιο καχύποπτοι αυτή τη φορά. Η πρόταση που καταθέτουμε είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μια ανάπτυξη δίκαιη. Με δικαιοσύνη θα μοιράσουμε και τους καρπούς της οικονομίας τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια. Η άλλη εκδοχή φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει στην εποχή διακυβέρνησης του Σαμαρά".