Οι λευκές συσκευές της κουζίνας μπορεί να γίνουν η αιτία που φουσκώνει ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος. Η αλόγιστη χρήση τους ή και ο λάθος τρόπος λειτουργίας ανεβάζουν την ταρίφα τόσο του ηλεκτρικού όσο και του νερού. Πάρτε για παράδειγμα το καυτό νερό: πολλοί χρησιμοποιούν βραστήρες ενώ άλλοι ανάβουν τα μάτια της κουζίνας για να βράσουν νερό για το τσάι η τον καφέ τους.
Επίσης, οι περισσότεροι βράζουν, περισσότερο νερό, από όσο χρειάζονται. Αποτέλεσμα να απαιτείται μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και νερού . Αν όμως βράζετε όσο ακριβώς χρειάζεστε τότε σίγουρα αυτό θα φανεί στον λογαριασμό αφού στην διάρκεια του μήνα σίγουρα αυτό το λάθος θα επαναληφθεί πολλές φορές. Σίγουρα η λύση που προσφέρει ένα γκαζάκι είναι πιο οικονομική και προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις. Επίσης εάν σκέπτεστε την λύση του βραστήρα, τότε βεβαιωθείτε ότι μπορεί να λειτουργήσει με λίγο νερό. Ψάχνουμε, δηλαδή, την ένδειξη ελάχιστης πληρότητας, στο βραστήρα, που θα αγοράσουμε και επιβεβαιωνόμαστε ότι ο βραστήρας μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με ένα φλιτζάνι νερό.
Επίσης τα πλυντήρια πιάτων εάν γίνεται άσκοπη χρήση τους μπορεί να φουσκώσουν τον λογαριασμό τόσο της ΔΕΗ όσο και του νερού. Ο πρώτος κανόνας είναι να πλένετε τα σκεύη όταν γεμίσει το πλυντήριο.Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων έχουν ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας με το οποίο μπορεί να εξασφαλίσετε οικονομία πάνω απο 15%.
Ο κανόνας της "πληρότητας, ισχύει και για τα ψυγεία. Αν το ψυγείο είναι μισοάδειο τότε δεν ψύχονται τα τρόφιμα αλλά ο αέρας . Επομένως η σωστή επιλογή του ψυγείου είναι εκείνη που εξασφαλίζει την οικονομία.Επομένως θα πρέπει να εξετάσετε την χωρητικότητα του ψυγείου.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα εργοστάσια στις ενδείξεις που δίνουν μετρούν την χωρητικότητα του συνολικού χώρου. Δηλαδή η ένδειξη αφορά σε ένα ψυγείο εντελώς άδειο, τα ράφια και τα συρτάρια βγαλμένα. Αυτο σημαίνει ότι η πραγματική χωρητικότητα είναι λίγο μικρότερη , από αυτή, που δηλώνεται.
ΠΗΓΗ: premium.paratiritis.gr