Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρίες στον κόσμο για το 2024 από το διεθνές περιοδικό TIME. Αυτή η υψηλού κύρους διάκριση τοποθετεί τον Τιτάνα μεταξύ των τριών μόλις εταιριών τσιμέντου παγκοσμίως που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα, υπογραμμίζοντας τη διαρκή δέσμευση της εταιρίας για βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τον σκοπό της "να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας ασφαλή, βιώσιμο και ευχάριστο".
Η συμπερίληψη του Τιτάνα στη λίστα του περιοδικού TIME έρχεται ως αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών του να ενσωματώνει βιώσιμες πρακτικές στις δραστηριότητές του, να ευθυγραμμίζεται με τα παγκόσμια πρότυπα αναφοράς και να επικοινωνεί τακτικά την πρόοδο του στα ενδιαφερόμενα μέρη με διαφάνεια.
Μεταξύ των παραγόντων που οδήγησαν σε αυτή τη διάκριση είναι η δέσμευση του Τιτάνα στους στόχους για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5°C που επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), η κορυφαία βαθμολογία Α που έλαβε από το CDP, η συνεχής πρόοδος τόσο ως προς τους στόχους μηδενικών εκπομπών CO2 όσο και ως προς τους στόχους που έχει θέσει συνολικά σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) για το 2025 και μετά. Ταυτόχρονα, θετικά αξιολογήθηκαν η προσήλωση της εταιρίας στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ και η συμμετοχή της στην παγκόσμια εκστρατεία "Race to Zero" του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, όπως και η αποδεδειγμένα ισχυρή δέσμευση της για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας για τους πελάτες της, τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.
Το TIME και η εταιρία δεδομένων Statista ανέπτυξαν μια αυστηρή μεθοδολογία για την ανάδειξη των πιο βιώσιμων εταιριών στον κόσμο για το 2024. Η αξιολόγησή των εταιριών ως προς τη βιωσιμότητά τους έγινε λαμβάνοντας υπόψη εξωτερικές αξιολογήσεις ESG, εταιρικές δεσμεύσεις και διάφορους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς δείκτες επιδόσεων (KPIs) που δημοσιεύθηκαν στις εκθέσεις των εταιριών, οι οποίες ακολούθησαν διεθνή πρότυπα αναφοράς, όπως τα GRI, SASB και TCFD, και επαληθεύτηκαν από ανεξάρτητες εταιρίες. Αυτοί οι δείκτες περιλαμβάνουν την ένταση εκπομπών, τα ποσοστά μείωσης εκπομπών, την ενεργειακή ένταση, το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρησιμοποιούνται, το ποσοστό των δύο φύλων στα διοικητικά συμβούλια και σε ηγετικές θέσεις, τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των φύλων, την ασφάλεια στην εργασία και τη κινητικότητα του προσωπικού.