Αιχμές κατά της συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, σχετικά με τη διάκριση των ρόλων, άφησε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική θέλησε να δημιουργήσει έναν ωραίο τίτλο, αλλά αυτό που έγινε τελικά ήταν ένα μπάλωμα για τα περιουσιακά».
«Yπάρχει μια ατολμία. Πίστεψα ότι είχαν βρει μια λύση στα ακανθώδη ζητήματα. Τελικά η συμφωνία αφορά μόνο τα λεφτά και φυσικά δεν υπήρξε διαχωρισμός. Εμείς μιλάμε για διακριτούς ρόλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έθεσε δε τρία βασικά ερωτήματα για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου:
- Ρωτήθηκε το Πατριαρχείο;
- Οι παπάδες φεύγουν από το Δημόσιο. Πού πάνε; Από πού θα εξαρτώνται;
- Πόση είναι η αμφισβητούμενη περιουσία; Είναι ντροπή της ελληνικής πολιτείας που δεν το γνωρίζει
Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα σπεύσει να καλύψει το υποτιθέμενο κενό των 10.000 μετά τον αποχαρακτηρισμό των ιερέων ως δημοσίων υπαλλήλων. «Να δεσμευτούν ότι δεν θα μπει τόσος πολύς νέος κόσμος στο δημόσιο. Φοβάμαι με όλα τα κόμματα εξουσίας, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και 30 χρόνια κάθε κόμμα εξουσίας, το πρώτο μέλημα του είναι να ταΐσει τα δικά του παιδιά.Είτε αυτό σημαίνει προαγωγές, είτε αυτό σημαίνει νέες προσλήψεις», σημείωσε, κάνοντας λόγο για μια εσαεί προεκλογική περίοδο.
Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή, στην οποία θα προσέλθουν όλα τα κόμματα και θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, ενώ επιβάλλεται, όπως είπε, να βρεθούν λύσεις για κάποια ακανθώδη ζητήματα, όπως είναι ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών, αλλά και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. «Πρέπει και ο κ. Τσίπρας να κάνει μία έκπτωση από τη δική του ιδεοληπτική ατζέντα. Θα συμφωνήσουμε κι εμείς σε μερικά πράγματα που θέτει. Αλλά κι αυτός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι όταν το 80% της κοινωνίας, λέει ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16, δεν μπορεί να έχουν στυλώσει τα πόδια οι καρεκλοκένταυροι της Κουμουνδούρου και να επιμένουν να το αρνούνται».
Μιλώντας για την κατάσταση ανομίας κυρίως στο κέντρο της Αθήνας ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε την ανάγκη νέας πολιτικής ασφαλείας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η χώρα έχει μείνει τα τελευταία χρόνια, από το 2015 και μετά χωρίς πολιτική ασφάλειας. Η ασφάλεια θεωρείται κάτι που πρέπει να αφορά τους υπουργούς, τα στελέχη ή τα υπουργεία και ο άλλος ο κόσμος αστ' τον να παιδεύεται. Αυτός που δεν έχει τρόπο να προστατευθεί είναι αυτός που ζει σε μία φτωχική γειτονιά. Οι άνθρωποι πρέπει να νοιώσουν ασφάλεια. Εκεί, λοιπόν, η Αστυνομία θα πρέπει να κάνει το καθήκον της και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης πρέπει να αλλάξει δόγμα».
Αναφερόμενος στο θέμα της δολοφονίας του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα επεσήμανε ότι η αλβανική αστυνομία ελέγχεται και θα πρέπει να απολογηθεί. "Μπορούσε να τον τραυματίσει κι όχι να τον σκοτώσει". Χρησιμοποιώντας τη φράση που του είπε σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος ‘’μην προσθέτουμε θρύλους για να δημιουργήσουμε χάσματα’’ είπε πως «υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δημιουργήσουν χάσματα στην Αλβανία». Σημείωσε δε, πως πρέπει «να υπερασπιστούμε τους Έλληνες πατριώτες που ζούν εκεί, την αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, αλλά όχι σε μια λογική εμείς καλάσνικοφ, εσείς πολυβόλα, αλλά με τη λογική τη δική μας, της συζήτησης, των κοινών αποφάσεων, του ευρωπαϊκού δρόμου».