ΕΥΖην

Τελικά, αγαπάμε πολύ τη γαλλική γαστρονομία!


Λίγο το ότι οι Έλληνες είμαστε γνωστοί καλοφαγάδες, λίγο το "δυνατό" επεισόδιο του Master Chef στη γαλλική πρεσβεία, φέτος η βραδιά που είναι αφιερωμένη στη γαλλική γαστρονομία σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών, κατατάσσοντας τη χώρα μας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως!  

Στις 21 Μαρτίου, ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από 3.000 σεφ θα δημιουργήσουν και θα σερβίρουν μενού "αλά γαλλικά" στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Gout de France/Good France" (σσ Λογοπαίγνιο που ερμηνεύεται ως γεύση Γαλλίας στα Γαλλικά και καλή Γαλλία στα Αγγλικά).

Όπως ανέφερε ο Γάλλος πρόξενος Φιλίπ Ρέι για τη βραδιά, που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας από τη γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό προξενείο, η Θεσσαλονίκη έχει φέτος τις περισσότερες συμμετοχές εστιατορίων από κάθε άλλη χρονιά (15), ενώ συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι 28. Σε πανελλαδικό επίπεδο θα λάβουν μέρος 88 εστιατόρια.

Επίσης, το γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την αγορά γαλλικών προϊόντων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόξενος, λόγω της περσινής επιτυχίας και απήχησης που είχε, φέτος η διοργάνωση θα έχει διάρκεια δύο μέρες: την Παρασκευή 23 Μαρτίου και το Σάββατο, 24 Μαρτίου, στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε διευθυντές ξενοδοχείων και εστιατορίων, σεφ, επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης αλλά και στον κόσμο που θέλει να πάρει μια γεύση από τα γαλλικά προϊόντα (εδέσματα, κρασιά, κρέατα, τυριά κτλ), μεταφορικά και κυριολεκτικά. Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από τη γευσιγνωσία, θα υπάρχει επίσης και δυνατότητα αγοράς των προϊόντων.

Στις εκδηλώσεις για τη γαλλική κουζίνα εντάσσεται και ο διαγωνισμός για το καλύτερο μακαρόν (macaron), η πρώτη φάση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα και ανέδειξε δύο νικήτριες από τη Θεσσαλονίκη και δύο νικητές από την Αθήνα. Στον τελικό θα διαγωνιστούν οι τέσσερις υποψήφιοι.