Επιχειρήσεις

TÜV HELLAS: +22% στους Πιστοποιημένους κατά GLOBALG.A.P. παραγωγούς στην Ελλάδα


Αξιοσημείωτη προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για το Food Safety Forum που διοργάνωσε ο Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) με τον διεθνή Οργανισμό GLOBAG.A.P., εχθές στην Αθήνα, με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων της Ασφάλειας των Τροφίμων και της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής.

Το Συνέδριο χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης δηλώνοντας τη διάθεση της πολιτείας να συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του αγροτικού τομέα με όρους ποιότητας στην Ελλάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης, και ο κ.  Μάμαλης Σπύρος, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού επιμελητηρίου. 

Στην εναρκτήρια ομιλία, ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD), αναφέρθηκε στην βαρύτητα που δίνει ο Οργανισμός στον αγροδιατροφικό τομέα και στον ηγετικό ρόλο που έχει ανατεθεί στον Φορέα από τη μητρική εταιρία TÜV NORD στον χώρο των τροφίμων. Αναφέρθηκε στα οφέλη της Πιστοποίησης και τον ρόλο ενός έγκυρου και διεθνώς αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού ως διαβατήριο για τα ελληνικά προϊόντα. 

Ο Πρόεδρος της GLOBALG.A.P., Guy Callebaut, παρουσίασε τη φιλοσοφία και το πλάνο ανάπτυξης του Οργανισμού. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία για την Ελλάδα, ενδεικτικά τους τελευταίους 12 μήνες παρουσιάστηκε αύξηση στους πιστοποιημένους παραγωγούς κατά 22%. Τα στελέχη της GlobalG.A.P., Dr Friedrich Luedeke και ο Dr Βασίλης Σταμάτης παρουσίασαν τα νέα πρότυπα Chain Of Custody, Crops for Processing, Grasp και το πρόγραμμα αξιολόγησης των Πιστοποιητικών Φορέων. 

Ο Διευθυντής Ποιότητας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (Ahold Delhaize), κ. Διονύσης Διονυσόπουλος, αφού ανέλυσε τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου ΑΒ ΑΓΡΟΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ,  τόνισε ότι τα πιστοποιητικά GlobalG.A.P. θα γίνονται αποδεκτά από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις του κ. Ιωάννη Στοϊτση από την εταιρία foodakai για τη Διαχείριση του Κινδύνου στη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, της κας Χρυσής Κοτωνιά από τη BAYER για το πρόγραμμα BAYGAP που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την GLOBALG.A.P., της κας Αnne-Corine Vlaardingerbroek από το Ολλανδικό super market Jumpo Supermarkten και του Carlo Hernadez από την εταιρία Trichodex.