TECHin

Sushi από 3D εκτυπωτές με βιοδεδομένα του πελάτη


Επιστήμη και sushi συνδυάζει η ιαπωνική εταιρεία Open Meals, δημιουργώντας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, βασισμένη στις ανάγκες του οργανισμού του γκουρμέ πελάτη. Η εταιρεία θα παράγει sushi από 3D εκτυπωτές, αναλύοντας βιοδεδομένα του πελάτη

Αναλύοντας τον σίελο, τα ούρα και τα περιττώματα των συνδαιτυμόνων, κάθε μπουκιά είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Στους στόχους της εταιρείας είναι να ανοίξει ένα ρεστοράν, στο οποίο ένα σύστημα από ρομποτικούς βραχίονες και τρισδιάστατους εκτυπωτές θα τροφοδοτείται με βιοδεδομένα για τη δημιουργία του sushi.

Η Open Meals παρουσίασε για πρώτη φορά το sushi από τρισδιάστατους εκτυπωτές στο φεστιβάλ South by Southwest στο Όστιν του Τέξας.

Το «Sushi Mokiker» ζητούσε από τους επισκέπτες να ερευνούν, να «κατεβάζουν» και να «ανεβάζουν» δεδομένα τροφής σε μια ψηφιακή πλατφόρμα φαγητού, η οποία συνδεδεμένη με ρομποτικό βραχίονα μπορούσε να εκτυπώσει τρισδιάστατους κύβους από βρώσιμο ζελέ.
   
Τώρα, η Open Meals θέλει να χρησιμοποιήσει βιολογικά δείγματα για να δημιουργήσει το sushi, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν στο εστιατόριο «Sushi Singularity», στο Τόκιο, από το 2020.
   
Σε αυτόν που θα κάνει κράτηση, το εστιατόριο θα ταχυδρομεί ένα «health test kit» και ο πελάτης θα πρέπει να αποστείλει τα αποτελέσματα.

Από τα δείγματα θα εξαχθούν τα προσωπικά του βιοδεδομένα και στη βάση αυτών, το ρομπότ θα δημιουργήσει το sushi με τα θρεπτικά συστατικά που της/του λείπουν.

Διαβαστε επισης