Πολιτική

Στην Αθήνα την Παρασκευή η «marm eλλαdα»


 Το βραβευμένο προϊόν με το όνομα «marm eλλαdα» που δημιούργησαν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα με την επίβλεψη του καθηγητή Εφαρμογών Θεοφάνη Γεωργόπουλου, θα παρουσιαστεί στην ημερίδα «Οι εναλλακτικές καλλιέργειες ως διέξοδος από την οικονομική κρίση», η οποία διοργανώνεται την Παρασκευή 22/1 στην Αθήνα (Κτήμα Συγγρού), από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το προϊόν πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Ecotrophelia 2015 (διεξήχθη στις 24/6/2015 στην Αίγλη του Ζαππείου στην Αθήνα) και πήρε μέρος με μεγάλη επιτυχία στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia Europe (http://www.ecotrophelia.eu) στην Ιταλία, στο Μιλάνο στις 4-6 Οκτωβρίου 2015.

Η «marm eλλαdα» είναι μία καινοτομική βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται στην Καρδίτσα από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες. Δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, χρωστικές και συντηρητικά –αντίθετα περιέχει φυσικά σάκχαρα, φυσικές γλυκαντικές ύλες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Το προϊόν, για το οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά, συνδυάζει, σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Γεωργόπουλο, την υπέροχη γεύση και χρώμα με την καινοτομική χρήση λαχανικών αντί φρούτων, των φυτικών ινών (ινουλίνη από αγκινάρα) και φυσικών γλυκαντικών (στέβια) ως υποκατάστατων της ζάχαρης. Το προϊόν είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και θρεπτική εναλλακτική λύση επιλογής στα συμβατικά προϊόντα μαρμελάδας.

Η γενικότερη τάση για τη βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών και της ζωής μας γενικότερα, σε συνδυασμό με τη συνειδητοποίηση ότι η παχυσαρκία αποτελεί, ίσως, το σοβαρότερο και πιο διαδεδομένο πρόβλημα υγείας στον σύγχρονο κόσμο, αύξησε το ενδιαφέρον για παραγωγή γευστικών μεν προϊόντων αυξημένης γλυκύτητας, αλλά μικρότερης θερμιδικής αξίας όπως είναι η «marm eλλαdα».