MEDSin

Στα θρανία και πάλι οι φαρμακοποιοί


Με νέες γνώσεις συνεχίζουν να εμπλουτίζουν το «οπλοστάσιό» τους οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά θα καθίσουν στα θρανία για να μάθουν όλες τις εξελίξεις σχετικά με τα αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα στο πλαίσιο του 4ου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει από τις 26 Μαρτίου έως και τις 4 Ιουνίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). 

 

Μάλιστα ο Σύλλογος, παρακολουθώντας την πορεία των μεταπτυχιακών από το 2016 οπότε πήραν σάρκα και οστά μέχρι σήμερα και διαπιστώνοντας την έντονη διάθεση των φαρμακοποιών να συμμετέχουν στα μαθήματα, κατάφερε να πραγματοποιηθούν διπλές εισηγήσεις -ομιλίες στον 4ο κύκλο μεταπτυχιακών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Έτσι κάθε μάθημα αυτού του κύκλου (ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά πέντε μαθήματα) θα πραγματοποιείται σε δύο τμήματα.

Το πρώτο μάθημα του 4ου κύκλου θα γίνει την Δευτέρα 26 Μαρτίου με εισηγητή τον αρχίατρο, αναπληρωτή διευθυντή του Ρευματολογικού Τμήματος του 424 ΓΣΝΕ, Γρηγόρη Σακελλαρίου και τίτλο «Βασικές αρχές Ανοσολογίας, αυτοάνοσα και αυτοφλεγμονώδη νοσήματα. Πώς ορίζονται και ποιες οι νεότερες εξελίξεις».

 

Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων είναι το εξής:

-16 Απριλίου: τίτλος μαθήματος «Ρευματολογικά νοσήματα. Εμβαθύνοντας στις οροαρνητικές σπονδυλοαρθρίτιδες».

-7 Μαΐου: τίτλος μαθήματος «Κοιτάζοντας πέρα από το δέρμα στην ψωριασική αρθρίτιδα. Παθοφυσιολογία, η κλινική εικόνα και η σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση».

-21 Μαΐου: τίτλος μαθήματος «Κατανοώντας την αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα. Παθοφυσιολογία. Κλινική εικόνα και σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση».

-4 Ιουνίου: τίτλος μαθήματος «Τα νεότερα δεδομένα για τη θεραπεία των ασθενών με σπονδυλοαρθρίτιδες».

 

Στόχος των μεταπτυχιακών μαθημάτων είναι να επικαιροποιηθούν οι  γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς τους οποίους εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να αναβαθμιστεί το επιστημονικό επίπεδό τους. Μετά την ολοκλήρωσή τους ο φαρμακοποιός αποκτά μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πλήρη γνώση ενός συστήματος του οργανισμού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των θεραπευτικών – φαρμακευτικών προσεγγίσεων.