Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις στη μεταποίηση προϊόντων αλιείας και τις υδατοκαλλιέργειες


Έλαβαν χρηματοδότηση 40,5 εκ. ευρώ συνολικά 42 έργα

Σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο της μεταποίησης προϊόντων αλιείας και τις υδατοκαλλιέργειες αποτελεί το γεγονός ότι το «πράσινο φως» έλαβαν συνολικά 42 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 40,5 εκατ. ευρώ. Αυτά εντάσσονται στην δράση «Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.

Έτσι εταιρίες οι οποίες εντάχθηκαν σε αυτό το Μέτρο, θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα, δίνοντάς τους επίσης τη δυνατότητα να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για μια «win-win» κατάσταση τόσο για τις εταιρίες όσο και για την Ελλάδα. Μέσω των επενδύσεων, οι επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα αναβάθμισης του εξοπλισμού τους, της ποιότητας των προϊόντων τους, αυξάνοντας έτσι το μερίδιό τους τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Όμως, πολλά προβλέπονται να είναι και τα οφέλη για τη χώρα. Σε αρχική φάση, προβλέπεται η δημιουργία τουλάχιστον 111 θέσεων εργασίας, αριθμός που το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανόν να αυξηθεί. Αύξηση που αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες καθώς θα μεγαλώσει το διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων.

Επίσης, θα δώσει σημαντικά κίνητρα τόσο σε νέους όσο και σε εμπειρότερους εργαζομένους να παραμείνουν στον τόπο καταγωγής τους, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν σε μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να αναζητήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του πελατολογίου γιατί θα γίνουμε πιο ευέλικτοι αλλά και πιο ανταγωνιστικοί» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Παναγιώτης Παλαμίδας, εταιρία του οποίου δραστηριοποιείται στο εμπόριο και στην επεξεργασία κατεψυγμένων αλιευμάτων με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ. Νέας Αρτάκης στην Εύβοια.

Επίσης, ο κ. Παλαμίδας σημείωσε πως λόγω ένταξης στο πρόγραμμα θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμού της μονάδας αλλά και στην πρόσληψη και νέου προσωπικού, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον και εφόσον η επένδυση κυλήσει ομαλά, να αυξήσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η επένδυση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η εταιρία θα γίνει και πιο εξωστρεφής στην τοπική κοινωνία», συμπληρώνοντας πως στόχος της εταιρίας για το μέλλον είναι να γίνει και εξαγωγική.

Για μεγάλη βοήθεια στη βιωσιμότητα της εταιρίας έκανε λόγο ο Δημήτρης Σιούτας, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε πως με την ένταξή της επιχείρησης στο Μέτρο, θα μπορέσει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού αλλά και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, κάτι που όπως ανέφερε «θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά της επιχείρησης καθώς θα μειωθούν τα κόστη». 

Ακόμη, υπογράμμισε πως «η ένταξη στο πρόγραμμα θα βοηθήσει αρχικά στη βιωσιμότητα της εταιρίας» και συνέχισε «παράλληλα με τη βιωσιμότητα, θα βοηθήσει και το εξαγωγικό κομμάτι της εταιρίας, αλλά και το σύστημα της εσωτερικής διακίνησης που κάνουμε».

Τέλος, ο κ. Σιούτας ανέφερε και ο ίδιος πως θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις λέγοντας χαρακτηριστικά «τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνω κόσμο και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται», κάτι που όπως ανέφερε είναι πολύ σοβαρό, γιατί προκύπτουν νέες θέσεις στην τοπική κοινωνία αλλά διασφαλίζονται και οι ήδη υπάρχουσες. 

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα