Πολιτική

Στα άκρα η κόντρα Τραμπ- μυστικών υπηρεσιών


Στα άκρα φαίνεται ότι είναι η κόντρα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με Ντόναλντ Τραμπ,σφού σύμφωνα με δημοσίευμα Wall Street Journal τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών έχουν αποκρύψει ευαίσθητες πληροφορίες από τον αμερικανό πρόεδρο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει διαρροή, πρακτική η οποία είναι πρωτόγνωρη.

Βασική αιτία της απόκρυψης πληροφοριών είναι το γεγονός  ότι Τραμπ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του Πούτιν, τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του.

Πρόκειται για μια επιβεβαίωση της βαθιάς έλλειψης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές που υποδαυλίζεται από πληροφορίες που βλέπουν το φως  της δημοσιότητας για τις επαφές των συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία αλλά και τις αντιδράσεις του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος απαντά με συνεχείς επιθετικές προς τις μυστικές υπηρεσίες αναρτήσεις στο Twitter.

Άλλωστε, αυτή η κόντρα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με τον Ντόναλντ Τραμπ, που ξεκίνησε πριν ακόμα από την ορκωμοσία του όταν ο επικεφαλής της CIA του είχε ζητήσει να προσέχει τι λέει.

Για παράδειγμα την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν μετά τις αποκαλύψεις από τα ΜΜΕ για τις επαφές του με τη Ρωσία, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι οι απόρρητες πληροφορίες έχουν δοθεί παράνομα από τις "μυστικές υπηρεσίες" σαν γλυκά. Αυτό δεν αρμόζει στην Αμερική».

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ορισμένα από τα πράγματα που δεν έχουν δείξει στον Τραμπ οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αφορά τις πηγές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να συλλέγουν πληροφορίες ακόμα και από ξένες κυβερνήσεις.

Ωστόσο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές υποστηρίζοντας ότι κάθε υπόνοια ότι οι μυστικές υπηρεσίες αποκρύπτουν πληροφορίες από τον πρόεδρο είναι εσφαλμένες.

Όπως παρατηρούν οι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα είναι η πρώτη φορά που η πρακτική της απόκρυψης πληροφοριών από αμερικανούς προέδρους οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και διακριτικότητας.