Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΠ.ΨΗ.Π.Τ.Ε., στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία για το σχεδιασμό και την εκπόνηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα σχετικά με την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην προαγωγή της επιμόρφωσης των νέων στα νέα ψηφιακά εργαλεία και στις δυνατότητες που παρέχουν σήμερα οι νέες τεχνολογίες, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη ψηφιακή εποχή. Στοχεύει επίσης στο να αναδείξει τον τομέα της ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών σε όλες του τις εκφάνσεις προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία θα συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εμπειρία.
Παράλληλα όμως, οι εκπαιδευόμενοι νέοι θα ασχοληθούν με θέματα, τα οποία αφορούν στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουν τον εαυτό τους διαδικτυακά, αλλά και με κρίσιμα για την εποχή θέματα, όπως εκείνο της σύνδεσης της βίας με τα video games, αλλά και του κινδύνου εθισμού σε αυτά. Θα έρθουν επίσης σε επαφή με διαφορετικές εφαρμογές παιχνιδιών, από τα παιχνίδια για εκπαιδευτικό σκοπό ως τις σύγχρονες μορφές παιχνιδοποίησης, θα μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού και σχεδιασμού και θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια.
Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο βραχείας εκπαίδευσης στο παραπάνω αναφερόμενο αντικείμενο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέες και νέοι, ηλικίας 18 έως και 40 ετών, με γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και αγγλικής γλώσσας.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ( Π.Δ.Ε.) 2018 του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Η έναρξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.
Τo σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετέχουν 25 άτομα, θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Παντείου Πανεπιστημίου στην Πλάκα, η θεωρητική διδασκαλία και η πρακτική εξάσκηση θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Γουδί.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση kthanopoulos@minedu.gov.gr.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβαίνει τον αριθμό των προβλεπομένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση.
Στους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.