Νέο Επιχειρείν

Sealsmile: Η ελληνική Startup που ανοίγει τη πόρτα στα κινεζικά e-shop


Σίγουρα οι αγορές από την Κίνα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το τελευταίο καιρό με ένα μεγάλο αριθμό μεγάλων E-Shops να προσφέρουν χιλιάδες προϊόντα και ειδικά ηλεκτρονικές συσκευές και Smartphones σε πελάτες απ’ όλο τον κόσμο. Προφανώς μια υπηρεσία τύπου «Skroutz» είναι πλέον αναγκαία

Η Sealsmile είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών σε κινεζικά e-Shop, συνεργάζεται με 60 καταστήματα, έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα και πάνω από 1.000 κουπόνια.  Η Sealsmile «διαβάζει» όλα αυτά τα sites καθημερινά, και εμφανίζει προϊόντα και προσφορές, με τρόπο που μας βοηθάει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, σε λίγο χρόνο.

Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από το Φώτη Γονίδη που είναι ο Founder & Principal Engineer. Ο Frans Buikema είναι ο Business Development Manager & SEO Specialist. Ο Μαρίνος Μαναγούδης είναι ο Communication & Marketing Officer. Ο Πασχάλης Γονίδης είναι ο Content Manager & Curator Specialist, και η Χριστίνα Κανέλα Μαυρουδή είναι blogger και Fashion Specialist.

Μιλήσαμε με τον ιδρυτή της SealSmile ο οποίος είναι ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας Startup.

Τα τελευταία 15 χρόνια ο Φώτης Γονίδης έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Ολλανδία , στην Αγγλία και στην Τουρκία και έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ και αμέσως μετά εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία όπου εργάστηκε σε ερευνητικές θέσεις και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε σαν ερευνητικός συνεργάτης και πήρε το διδακτορικό του στον τομέα του Cloud Computing.

Όπως μας είπε  ο founder της Sealsmile: «οι πλατφόρμες σύγκρισης τιμών είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό μια και μας αποκαλύπτουν παλιά και νέα προϊόντα στις καλύτερες δυνατές τιμές. Σε κάθε χώρα υπάρχει μια παρόμοια πλατφόρμα η οποία καλύπτει την τοπική αγορα: Pricegrabber, Pricerunner, Billgier, Skroutz κτλ. 

Αν και υπάρχουν μερικές μηχανές αναζήτησης για τα κινεζικά E-shop, το Pandacheck και το ChinaPriceComparison υστερούν σημαντικά σε ταχύτητα, φιλικότητα και εργαλεία εύρεσης ενώ τα Kimovil και ChinaPrices, έχουν περιορισμένη γκάμα προϊόντων.

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, η SealSmile επενδύει σε περιεχόμενο: αξιολογήσεις προϊόντων, οδηγούς αγορών κτλ, αλλά και σε μια σειρά από υπηρεσίες υποστήριξης και εξασφάλισης. Η SealSmile φιλοδοξεί να γίνει “το one-stop διαδικτυακό μέρος, για αγορές από την Κίνα».

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις