Κοινωνική Ευθύνη

Public: Πως θα οργανώσεις τη νέα σου φοιτητική ζωή


Λύσεις για τους πρωτοετείς φοιτητές προσφέρει για άλλη μια φορά το Public.

Σίγουρα δεν μπορείς να κρατήσεις τον ενθουσιασμό σου που επιτέλους ανήκεις και εσύ στον φοιτητόκοσμο! Τέρμα το σχολείο, τα φροντιστήρια, οι φωνές των γονιών να κοιμηθείς γιατί έχεις πρωινό ξύπνημα

Πλέον είσαι ενήλικος, με το δικό σου φοιτητικό σπίτι, μακριά από την ασφάλεια (και καμία φορά γκρίνια) της οικογένειας και ετοιμάζεσαι περιχαρής για νέες γνωριμίες, ξενύχτια και έντονες στιγμές!

Μαζί με αυτά βέβαια -χωρίς να θέλουμε να στο χαλάσουμε- κάπου πρέπει να προσθέσουμε ότι οσονούπω αρχίζουν και τα μαθήματα στη σχολή σου! Ναι, είναι αλήθεια τα φοιτητικά χρόνια είναι από τα πιο όμορφα που θα ζήσεις αλλά δεν παύουν και αυτά με τη σειρά τους να έχουν κάποιες υποχρεώσεις! Καλό θα ήταν λοιπόν λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σου φοιτητική ζωή να αφιερώσεις λίγο χρόνο να οργανωθείς, ώστε να μην πελαγώσεις αργότερα!

Παρακάτω μερικές συμβουλές για το νέο σου ξεκίνημα:

  • Η βασική υποχρέωση κάθε φοιτητή δεν είναι άλλη από το διάβασμα. Για αυτό φρόντισε από την αρχή να βρεις τον κατάλληλο χώρο στο νέο σου φοιτητικό σπίτι, όπου θα έχεις το γραφείο σου. Καλό θα ήταν μιας και θα περνάς αρκετό χρόνο εκεί να βρεις το κατάλληλο σημείο στο σπίτι που θα είναι φωτεινό και ήσυχο. Επίσης, πολύ σημαντικό ο χώρος αυτός πρέπει να είναι ευχάριστος ώστε να σε εμπνέει. Είναι σημαντικό να διαλέξεις μόνος το γραφείο που προτιμάς, ανάλογα με τις ανάγκες που έχεις.
  • Το μόνο σίγουρο στη  φοιτητική σου ζωή είναι ότι το σπίτι σου θα είναι γεμάτο βιβλία που συνεχώς θα πληθαίνουν. Μία βιβλιοθήκη είναι απολύτως απαραίτητη και για να μην υπάρχουν πεταμένα βιβλία σε όλο το σπίτι, αλλά και για να οργανώσεις το διάβασμά σου. Εκεί θα μπορείς να αποθηκεύεις τα βιβλία ανά έτος, τις σημειώσεις σου και όλα τα απαραίτητα για να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο κάνοντας ανασκαφές για να βρεις κάθε φορά αυτό που χρειάζεσαι. Με λίγη οργάνωση θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις χρόνο και χώρο και φυσικά θα δείχνει πιο όμορφο το σπίτι σου! 
  • Βρες την κατάλληλη γραφική ύλη και με διάφορα απλά είδη αρχειοθέτησης οργάνωσε το διάβασμά σου. Για παράδειγμα προμηθεύσου ντοσιέ και χρησιμοποίησε ένα για κάθε μάθημα ώστε να αποθηκεύεις εκεί όλα όσα χρειάζεσαι! Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα τετράδια σου. Αν δεν θέλεις να κουβαλάς 10 τετράδια μαζί σου, χρησιμοποίησε τετράδια με θεματολογίες ή πρόσθεσε διαχωριστικά για να είναι πιο οργανωμένες οι σημειώσεις σου. Επίσης, πολύ χρήσιμες θα σου φανούν και οι ζελατίνες κυρίως για σημαντικά έγγραφα του πανεπιστημίου, ώστε να μην χάνονται ή σκίζονται μέσα στη τσάντα σου. Τέλος, σου προτείνουμε να έχεις 2-3 κουτιά αρχειοθέτησης όπου εκεί θα μπορείς να αποθηκεύεις σημειώσεις και βιβλία για μαθήματα που δεν χρειάζεσαι τώρα αλλά που στο μέλλον μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Σου ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή!