Οικονομία

Προσλήψεις φέρνουν οι νέες δομές για στήριξη της οικογένειας και φροντίδα των ηλικιωμένων


«Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν την καρδιά του προνοιακού συστήματος και ήρθαν για να μείνουν, γιατί φτιάχνουμε ένα νέο προνοιακό κράτος», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας, σήμερα, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η κ.Φωτίου ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα 241 Κέντρα Κοινότητας κι απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών. Παρέχουν συνολική πληροφόρηση και άμεση εξυπηρέτηση, ενώ ανακοίνωσε 100 επιπλέον Κέντρα Στήριξης Οικογένειας και 150 Κέντρα Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων που αποτελούν νέες δομές και εντάσσονται στα Κέντρα Κοινότητας. «Η πρόνοια» επεσήμανε, «δεν είναι για τους φτωχούς είναι για όλο τον πληθυσμό, είναι για όλους εμάς».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «τα Κέντρα Κοινότητας ήταν μια πολιτική κατάκτηση» και πρόσθεσε: «Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Διεκδικήσαμε πόρους. Προηγήθηκε διαβούλευση με τους δημάρχους και προχωρήσαμε σε μια μεγάλη παρέμβαση που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία».

Παράλληλα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» έχει ενημερώσει τα υφιστάμενα Κέντρα Κοινότητας σχετικά τις τροποποιήσεις που απαιτούνται για την μετεξέλιξή τους και τις προσλήψεις προσωπικού που θα ακολουθήσουν.

Η προϊσταμένη της υπηρεσίας, 'Αλκηστις Σταθοπούλου, υπογράμμισε ότι «οι δήμοι με προσωπικό έως 70.000 κατοίκους θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ένα επιπλέον άτομο και οι δήμοι άνω των 70.000 κατοίκων δύο επιπλέον υπαλλήλους, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα ρομά και δεν διαθέτουν διαμεσολαβητή, μπορούν επίσης να προχωρήσουν σε πρόσληψη της συγκεκριμένης ειδικότητας».