Η πιθανότητα να κλείσει μία ασφαλιστική, είναι μία στα 200 χρόνια βάσει μελετών της υπέρ-εποπτείας μετά την προσαρμογή των ασφαλιστικών στο Solvency II την 1η Ιανουαρίου 2016 ανέφερε ο Παναγιώτης Λελεδάκης CEO IFA Academy στο Money Show. Το νέο εποπτικό πλαίσιο ενισχύει την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών και δημιουργεί συνθήκες εμπιστοσύνης και προστασίας των πολιτών απέναντι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Πρόκειται για το αυστηρότερο εποπτικό πλαίσιο στην ιστορία του κλάδου των ασφαλειών μέσα από το οποίο οι εταιρείες ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή για τις Ασφάλειες και τις Επαγγελματικές Συντάξεις, (EIOPA) σε συνεργασία με τις εγχώριες εποπτικές αρχές, όπου στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
Όπως, επιβάλλεται οι ασφαλιστικές εκτός των εγκρίσεων που έλαβαν για την λειτουργία των εσωτερικών τους μοντέλων πριν την έλευση του 2016, θα συνεχίσουν να υποβάλλουν αναφορές και καταστάσεις που θα συνδέονται με τους τρείς πυλώνες του νέου καθεστώτος φερεγγυότητας Solvency II μέχρι να διαμορφωθεί και οριστικοποιηθεί το τελικό πλαίσιο.
Οι ασφαλιστικές δε, που αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής αποθεματοποίησης και κυρίως είναι οι ζωής, καλούνται από τον επόπτη είτε να αυξήσουν τα αποθεματικά τους, είτε να μεταφέρουν τα χαρτοφυλάκια τους σε άλλες ασφαλιστικές, υπό τον έλεγχο του επόπτη.
Σε μία περίοδο που η κοινωνική ασφάλιση φθίνει γιατί το κράτος δαπανούσε αλόγιστα, δεν γνώριζε τα συνταξιοδοτικά αποθεματικά του, δεν είχε διεξάγει σοβαρές αναλογιστικές μελέτες και μελέτες αξιολόγησης και κατανομή του κινδύνου, το πλαίσιο αυτό παρέχει στους πολίτες την δυνατότητα να έχουν καλύψεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, είτε αυτό θα είναι σταθερό εισόδημα μέσω τακτικών καταβολών, είτε θα είναι απλή σύνταξη, είτε άλλο συνταξιοδοτικό αποταμιευτικό προϊόν.
Σύμφωνα με τον Π. Λελεδάη απαραίτητο πριν την υπογραφή αγοράς των καλύψεων ο καθορισμός των κινδύνων που είναι εκτεθειμένος κάθε ασφαλισμένος σε συνδυασμό με τις καλύψεις που έχει πληρώσει και έχει από την δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
ΕΥΖην
Ghosting: H ψυχολογία και τα κίνητρα πίσω από τη σύγχρονη "επιδημία" εξαφανίσεων
Το ghosting -η απότομη διακοπή επικοινωνίας σε μια σχέση χωρίς εξήγηση- έχει γίνει ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Από περιστασιακές γνωριμίες, έως μακροχρόνιες φιλίες και επαγγελματικ ...