Πολιτική

Ποιες τροφές αποφεύγουν ακόμα και οι ειδικοί


Μπορεί μερικές τροφές φαινομενικά να μην δείχνουν επικίνδυνες, ενδεχομένως να δείχνουν ακόμα και υγιεινές και απαραίτητες για τη διατροφή, αν όμως όμως διερευνήσουμε λίγο καλύτερα τα εν λόγω τρόφιμα, αν για παράδειγμα ζητήσουμε τη γνώμη των ειδικών, ίσως προβληματιστούμε για το πόσο τελικά υγιεινά είναι.

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία πολλοί από εμάς συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή, που όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγείας. 

Ο ειδικός σε τροφικές δηλητηριάσεις Bill Marler έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια να μελετά τις τροφές, απαριθμεί 6 τροφές που δεν βάζει πλέον στην διατροφή του. 

Ακολουθεί η λίστα με τα τρόφιμα που κατά τον εμπειρογνώμονα θα πρέπει να αποφεύγονται πάσει θυσία:

1)Ωμά στρείδια

2)Προπλυμμένα φρούτα και λαχανικά 

3)Ωμά λαχανικά 

4)Άψητο κρέας

5)Ωμά αυγά

6)Μη παστεριωμένο γάλα και χυμούς

Όπως επισημαίνει ο εμπειρογνώμονας, όταν λέμε “ωμά” δεν εννοούμε φυσικά εντελώς ωμά, αλλά μη κατάλληλα παρασκευασμένα. Τα τρόφιμα τα οποία δεν έχουν ψηθεί ή βράσει αρκετά εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία διότι δεν απαλλάσσονται από τους μικροοργανισμούς που περιέχουν. Για παράδειγμα, μπορεί οι σεφ να σερβίρουν συνήθως το κρέας μαγειρεμένο μέτρια, ωστόσο εάν δεν ψηθεί σε τουλάχιστον 160 βαθμούς, τότε υπάρχει κίνδυνος να μην “σκοτωθούν” τα βακτήρια E. Coli που περιέχει. Ακόμη, τα αυγά τα οποία δεν έχουν μαγειρευτεί αρκετά μπορούν να προκαλέσουν σαλμονέλα.