Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, τον Δεκέμβριο, όλοι ετοιμάζουμε πλούσια τραπέζια και κεράσματα, με γλυκές και αλμυρές συνταγές, στις οποίες πρωταγωνιστούν τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια του μήνα. Γιατί μπορεί ο χειμώνας να είναι γενικά φειδωλός, έχει όμως και αυτός τις νοστιμιές του.
Η Ελληνικά Κελλάρια μας προτείνει υπέροχα ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, να συνοδεύσουμε τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Δεκέμβρη.
Τα φρέσκα ψάρια έχουν μια νοστιμιά που τα κάνουν αξεπέραστα, σε σχέση με τα κατεψυγμένα. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε το κάθε ψάρι στην εποχή του. Ο Δεκέμβρης είναι ιδανικός για να απολαύσουμε καλαμάρια, χταπόδια, στρείδια, σουπιές, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, συναγρίδες, σφυρίδες, τσιπούρες και γόπες.
Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα λευκό ξηρό Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου ή ένα Μοσχοφίλερο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, από την Ελληνικά Κελλάρια.
Τα φρέσκα λαχανικά αποτελούν προαπαιτούμενο να αναδειχθεί η γεύση ενός καλού πιάτου και αποτελούν μέρος ενός καλού στησίματος. Τον μήνα που διανύουμε μπορούμε να γευτούμε αγκινάρες, καρότα, κολοκύθες, κουνουπίδια, λάχανα, μπρόκολα, παντζάρια, πράσα, σπανάκι και φινόκιο.
Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει είτε λευκό είτε ροζέ ξηρό κρασί. Απολαύστε τα φρέσκα λαχανικά με ένα ποτήρι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ή με μία μοναδική Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα φρέσκα φρούτα ως μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Ο Δεκέμβρης μας χαρίζει απλόχερα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, κλημεντίνες, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδια και ακτινίδια.
Ιδανικό συνοδευτικό για τα φρέσκα φρούτα αποτελεί ένα ελαφρύ, γλυκό κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους.