Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε στην ομιλία του ότι «σήμερα ενώνουμε όλους του Έλληνες» και προσέθεσε ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση ενώνει το σύνολο των πολιτών. «Υλοποιήσαμε το όραμα του πρωθυπουργού, γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους, βελτιώσαμε την καθημερινότητα των πολιτών και τώρα 1.400 υπηρεσίες εξυπηρετούν ψηφιακά. Παραλάβαμε μια χώρα με κάτω από 9 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, και πέρσι είχαμε 567 εκατομμύρια συναλλαγές. Πάνω από 60 ουρές γλύτωσε ο καθένας. Η ψηφιακή πολιτική είναι μια κοινωνική πολιτική επειδή ακριβώς βοηθά την καθημερινότητα των πολιτών» είπε ο κ.Πιερρακάκης.
Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει ένα σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει» και έκανε λόγο για συμφωνίες με την κοινωνία, οι οποίες όμως θα έχουν ρήτρες.
«Πρώτη ρήτρα αυτή της ενότητας, και δεύτερη η ρήτρα της αποτελεσματικότητας. Να υλοποιήσεις αυτό που υπόσχεσαι. Η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Προσέθεσε ότι «τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2004 φέτος γίνονται 18 ετών» και αναρωτήθηκε: «Τι λέμε σε αυτά τα παιδιά; Η Ελλάδα έχει ιστορία. Προοπτική έχει; Απόφασή μας είναι να απαντήσουμε καταφατικά. Ναι η Ελλάδα έχει μέλλον και το εξασφαλίζουμε εμείς. Οι αντίπαλοί μας εγκλωβίστηκαν σε συζήτηση διχασμού, εμείς να μετατοπίσουμε τη συζήτηση στην προοπτική. Όλος ο κόσμος σήμερα μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη ενώ οι αντίπαλοι μας μιλούν για το άρθρο 16»είπε.
Επίσης, ο κ. Πιερρακάκης έκανε αναφορά στον κίνδυνο της ακυβερνησίας και είπε ότι πρέπει «να υποσχεθούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνήσει την Ελλάδα η ακυβερνησία, μέσα από κόμματα και ομάδες που θα συναινέσουν στην ακυβερνησία. Εργαζόμαστε να μην γυρίσουμε στο χθες».
Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του χαρακτήρισε διακύβευμα ανάλογο με αυτό του σχεδίου Μάρσαλ την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και το εάν θα εκτελεστεί σωστά ή όχι.