"Συνεχίζοντας να αγνοεί το εθνικό συμφέρον, η κυβέρνηση προχωρά στη πώληση της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. Η περαιτέρω μεταφορά ποσοστού της HELLENIQENERGY(Ελληνικά Πετρέλαια), του μεγαλύτερου ενεργειακού ομίλου της χώρας, καταργεί στην πράξη το δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα των ΕΛΠΕ. Η παραχώρηση του 5% από το 35,5% που κατείχε το ελληνικό δημόσιο, μέσα από μια διαδικασία που απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς (privateplacement), εκτός από την εξυπηρέτηση συμφερόντων, φανερώνει και την αποτυχία του successstory του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το ΤΑΙΠΕΔ διέθεσε 13.128.217 μετοχές κατέχοντας πλέον το 31,2% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η πλευρά του ιδιώτη κατέχει το 40,4%", όπως υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση του Βουλευτή Φραγκίσκου Παρασύρη και του Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής .
Παράλληλα, υπογραμμίζεται: "Αφού πρώτη η Κυβέρνηση νομοθέτησε το ακαταδίωκτο των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, αφού ψήφισε τροπολογία, με την οποία αίρεται η πρόβλεψη για τον προσυμβατικό έλεγχο για την πώληση μετοχών εισηγμένων εταιρειών από το ΤΑΙΠΕΔ.
Αφού, επίσης, φρόντισε -σκανδαλωδώς- να πουλήσει το ποσοστό του δημοσίου σε τιμή 10% χαμηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στη συνεδρίαση της ημέρας και 20% λιγότερο από την τιμή-στόχο, την οποία δίνουν όλοι οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι της Ελλάδας και του εξωτερικού, κατάφεραν να συγκεντρώσουν μικρότερο ποσό από εκείνο που έλαβε ως μέρισμα το ελληνικό δημόσιο από την κερδοφορία της επιχείρησης μόνο κατά το 2022!
Επιμένουν στην αποτυχημένη πολιτική αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμους κλάδους της οικονομίας.
Ας εξηγήσουν, όμως, στουςπολίτες ποιοι είναι τελικά οι αγοραστές του ποσοστού του δημοσίου, πως το ελληνικό δημόσιο επωφελήθηκε από αυτή την αγοραπωλησία, τη στιγμή που η μετοχή πουλήθηκε σε τιμή χαμηλότερη από την αγορά και τελικά, με ποιο τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολιτών, μέσα από τηνπώληση μιας κερδοφόρας επιχείρησης, όπως τα ΕΛΠΕ, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας", καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.