«Απαιτείται η διάσωση και η στήριξη των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων. Η αναβολή απλώς των πληρωμών και υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις καθυστερεί μονάχα για λίγο την ενδεχόμενη χρεοκοπία τους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν δείχνει να το καταλαβαίνει», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο, με αφορμή τις πρώτες ανακοινώσεις της ΝΔ, τις δηλώσεις του υπουργού Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και την περίοδο που διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Όπως ανέφερε, για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης «πρέπει να γίνουν δημόσιες δαπάνες τεραστίων διατάσεων άμεσα, πέραν βεβαίως του πήχη που έβαλε το Eurogroup. Υπάρχει το μαξιλάρι, υπάρχει το "πράσινο φως" ότι οι δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων θα εξαιρεθούν των στόχων. Ας αποστούν από τα ιδεολογικά του δόγματα όσοι παίρνουν αποφάσεις για την ελληνική οικονομία».
Προσθέτοντας, πως με βάση όσα γίνονται γνωστά από την ελληνική κυβέρνηση, τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν είναι πολύ πίσω από αυτά που απαιτούνται, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία, η οποία ανακοίνωσε ένα πακέτο παρεμβάσεων που φτάνει στο 17% του ΑΕΠ της. «Είναι σαν να κάνει η Ελλάδα ένα πακέτο παρέμβασης 35 δισ. ευρώ. Και η Ισπανία έχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό και η Ισπανία έχει υψηλή ανεργία όπως εμείς και η Ισπανία έχει μία οικονομία που σε μεγάλο ποσοστό στηρίζεται στον Τουρισμό, ο οποίος θα πληγεί άμεσα», επεσήμανε.
Σε σχέση με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στα είδη πρώτης ανάγκης (μάσκες, αντισηπτικά, κ.ά.) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως οι ως τώρα κινήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ημιτελείς, ενώ αφήνουν και ανοιχτό παράθυρο για τέτοιου είδους πρακτικές.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι στα προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν μπορεί να λειτουργεί πλέον ο μηχανισμός της αγοράς. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε επαρκή ποσότητα ανά άτομο, προσιτές τιμές και αποτελεσματική διανομή. Εμείς προτείνουμε να αναλάβει το δημόσιο και την εισαγωγή και τη διανομή αυτών των υλικών μέσω των φαρμακείων και με περιορισμό που θα προκύψει ανά ΑΜΚΑ», κατέληξε.