Σκληρή κριτική στη ΝΔ για τις επιλογές της στο ασφαλιστικό, άσκησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, ενώ επισήμανε ότι στελέχη της ΝΔ, με δηλώσεις τους, τάσσονται υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, δηλαδή την επιστροφή στα μνημόνια.
Μιλώντας στον ρ/σ «Flash 99,4», ο Ν. Παππάς τόνισε ότι εκπρόσωποι της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής της, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, λένε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή, «σε καλυμμένα ή απροκάλυπτα μνημόνια» και πρόσθεσε ότι «η μόνη ψήφος που μπορεί να ανασχέσει την πιθανότητα να κάνουμε ένα μεγάλο πισωγύρισμα και να γυρίσουμε στις πολιτικές ή ακόμα και στο ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ελέω εκλογικού νόμου».
Σχετικά με το ασφαλιστικό, έκανε λόγο για «χυδαία μπίζνα» και «τραπεζική του θανάτου», ενώ έθεσε το ερώτημα «αν θέλουμε να γίνουμε μία Ασπίς Πρόνοια, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».
Επανέλαβε ότι «μας καλούν να εμπιστευθούμε τις αποταμιεύσεις μας και τις εισφορές μας στην επικουρική ασφάλιση, οι οποίες φτάνουν στο ύψος των 3 δισ. ευρώ το χρόνο, σε εταιρείες οι οποίες για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, θα προσεύχονται να πεθαίνουμε λίγο μετά τη συνταξιοδότησή μας και με τρόπο που να μην κοστίζει στο σύστημα Υγείας». Τόνισε, δε, ότι «αυτό δεν είναι ασφάλιση, είναι τζογάρισμα» και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως ανήθικο και αποτελεί τεράστιο πισωγύρισμα.
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, είπε ότι ήταν «απολύτως εκτός έδρας, αλλά δεν κωλώνει», προσθέτοντας ότι κατέδειξε τη μονομέρεια που έχουν επιλέξει ορισμένοι για να πολιτεύονται.
Τόνισε, επίσης, ότι το Σύνταγμα «είναι σαφές για το τι σημαίνει τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας και πώς πρέπει ισομερώς να παρουσιάζει τις απόψεις», καθώς χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα.
Χαρακτήρισε «σχεδόν αστείο» ότι τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα απουσίαζαν από τη συζήτηση, ενώ το Μακεδονικό συζητήθηκε «από σπόντα», πρόσθεσε ωστόσο, ότι πολύς κόσμος έβγαλε τα συμπεράσματά του.
Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα να απολαμβάνει τους καρπούς μίας πολυδιάστατης, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, αποτέλεσμα της οποίας είναι η οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών, που την καθιστούν ψύχραιμη, ενώ αντίθετα η Τουρκία είναι «απομονωμένη και νευρική».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το μείζον ζήτημα για τις επόμενες δεκαετίες είναι οι υδρογονάνθρακες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και νότια της Κρήτης, καθώς αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια και τον πλουραλισμό που μπορεί να έχει ως προς τις πηγές της η Ευρώπη.
Ο κ. Παππάς σημείωσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό, αυτή την περίοδο που τα εξ ανατολών προβλήματα έχουν πάρει συγκεκριμένη τροπή, που δεν έχουμε στρατιωτικές δυνάμεις τρίτων χωρών στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιτηρούν το FIR των βόρειων γειτόνων.
Επανέλαβε, δε, ότι οφείλουν συγγνώμη όσοι «κορόιδευαν τον ελληνικό λαό και κυρίως όσους κατέβηκαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, επειδή πίστεψαν τα τερατώδη ψέματά τους».
Τόνισε, δε, ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, καθώς «είχαν δώσει το Μακεδονία-Σκόπια» χωρίς πρόνοια για αλλαγή του Συντάγματος, άρση των αλυτρωτισμών, τη γλώσσα, τον διαχωρισμό της ιστορίας τους από την αρχαία ελληνική Μακεδονία. «Αυτά κληρονομήσαμε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το χυδαίο και υποκριτικό, είναι η στάση που κράτησαν […] από το 2018 που ξέσπασε το ζήτημα».