«Εάν ο Νόμος κριθεί συνταγματικός ολοκληρώνεται η διαδικασία, περνάμε στο νέο τηλεοπτικό τοπίο και σε μια καινούργια μέρα. Αν κριθεί αντισυνταγματικός και μάλιστα όσον αφορά την πτυχή των αρμοδιοτήτων, δηλαδή διατυπώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την άποψη ότι δεν θα έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων κι επ? ουδενί η εκτελεστική εξουσία να αναλάβει την διεξαγωγή του διαγωνισμού, αντιλαμβάνεστε ότι τα χέρια της κυβέρνησης μετά δένονται, δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα μετά να κάνουμε τίποτα κι επιστρέφουμε ακριβώς στο status quo ante της αντισυνταγματικής λειτουργίας άνευ αδείας των τηλεοπτικών σταθμών. Οι σταθμοί δεν είχαν άδεια, υπήρχε το καθεστώς της προσωρινής νόμιμης λειτουργίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν . Παππάς.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά" έκανε λόγο για ένα «κλειστό club καναλαρχών το οποίο υπέκλεψε τον αέρα της χώρας... Ήταν μία θεμελιώδης στρέβλωση και όσοι ομνύουν στις μεταρρυθμίσεις και στη διαφάνεια θα έπρεπε αυτή την κορυφαία μεταρρύθμιση να τη στηρίξουν με νύχια και με δόντια». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει εξαντλώντας όλα τα περιθώρια συναίνεσης σημειώνοντας πως «εκ των υστέρων και στελέχη της Ν.Δ. διατυπώνουν την άποψη ότι κακώς δεν έγινε διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια. Και ο κ.Βορίδης και η κ. Μπακογιάννη. ...Συνομολογούν όλοι ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, έχουν μπλοκάρει εκ των προτέρων τη συγκρότηση του ΕΣΡ και κατηγορούν εμάς, επειδή ακριβώς φέραμε σε πέρας με πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτό το διαγωνισμό«.
Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός είπε πως η συνέχεια «θα είναι μία διαδικασία πολύ χρονοβόρα, διότι θα προαπαιτείται η συγκρότησή του ΕΣΡ και η εκκίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών. Σε αυτό το ενδεχόμενο επιστρέφουμε σε ένα status quo τηλεοπτικό, το οποίο το ίδιο το συνταγματικό δικαστήριο το έχει περιγράψει ως παράνομο.