Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Να τηρηθεί το Σύνταγμα και όσα αυτό προβλέπει για το ΕΣΡ


Την απόσυρση του νόμου Παππά για τα κανάλια ζήτησε ο βουλευτής Καβάλας, συντονιστής της ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η θέση μας για το ΕΣΡ εξαρχής ήταν καθαρή: θέλουμε ένα ΕΣΡ που θα είναι εξοπλισμένο με τις αρμοδιότητες που το Σύνταγμα του έχει δώσει και όχι κάτι διαφορετικό. Υπ' αυτή την προϋπόθεση, με αυτή τη λογική, θα συζητήσουμε οτιδήποτε, οποιοδήποτε ζήτημα που ανακύπτει με το ΕΣΡ. Αφού, όμως, αποκαταστήσει η κυβέρνηση τη συνταγματική του υπόσταση. Αυτό σημαίνει απόσυρση του νόμου Παππά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ζητήσαμε και χθες να αποκατασταθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη υπόσταση του ΕΣΡ από την κυβέρνηση και αν το έκανε αυτό ήμασταν πρόθυμοι να συζητήσουμε το οτιδήποτε. Η προϋπόθεση ήταν αυτή» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσεθσε: «Αρμόδιο όργανο για τις άδειες, κατά το Σύνταγμα, είναι το ΕΣΡ. Έρχεται ένας υπουργός και λέει "εγώ γράφω στα παλιά μου παπούτσια το Σύνταγμα και κάνω έναν νόμο που λέει ότι αρμόδιος για τις άδειες είμαι εγώ κι όχι το ΕΣΡ κατά το Σύνταγμα". Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να πούμε ότι καλώς έγινε ο νόμος και να τον στηρίξουμε; Όχι. Να τηρηθεί το Σύνταγμα και όσα αυτό προβλέπει κι από εκεί και πέρα, εδώ είμαστε μετά να συζητήσουμε τα πάντα».

Ο κ.Παναγιωτόπουλος σημείωσε ακόμη πως «αν θέλουμε όλοι να βοηθήσουμε σ' αυτή την υπόθεση θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη να βγει η απόφαση του δικαστηρίου (του ΣτΕ)» και εκτίμησε πως «οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, πάει να δημιουργήσει καταστάσεις τετελεσμένων και προκαταλαμβάνει αυτή την εξέλιξη».

Χαρακτήρισε «λάθος ή παράλειψη» των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν είχαν ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά, όπως τόνισε: «Όταν πας όμως να διορθώσεις κάτι καλό, καλό είναι να μην το διορθώσεις με κάτι που είναι χειρότερο στη λειτουργία του. Όταν πας να διορθώσεις το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να ρυθμίσεις το θέμα των αδειοδοτήσεων, καλό είναι να μην το κάνεις περιοριστικά, κατά το δοκούν, όπως βολεύει έναν υπουργό ή μία κυβέρνηση. Το βασικό ζητούμενο είναι η πολυφωνία».