Επιχειρήσεις

Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνας δημιουργεί στην Ελλάδα η Vodafone


 

 

Tην Ελλάδα επέλεξε η Vodafone ως χώρα εγκατάστασης-λειτουργίας ενός από τα Παγκόσμια Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου της, που θα εστιάζει σε εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας (e-health).

Το Κέντρο θα δημιουργηθεί μέσω της Vodafone Innovus,που είναι ο ελληνικός βραχίονας του ομίλου στον τομέα της καινοτομίας και των ψηφιακών εφαρμογών.

Ανακοινώσεις για το μεγάλο project έκαναν σήμερα η CEO Europe του Ομίλου Vodafone Sepril Timuray και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

 Η κ. Timuray δήλωσε: «Στην Vodafone λειτουργούμε έχοντας σκοπό να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία και τα δίκτυά μας. Βοηθώντας τη μετάβαση προς μία ψηφιακή κοινωνία του αύριο, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα σέβεται τον πλανήτη. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στην ανάκαμψή της και στις δυνατότητες των ανθρώπων της. Είναι μία χώρα στην οποία επενδύουμε με συνέπεια εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας ολοκληρωμένων ΙοΤ λύσεων στην αγορά, διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στον μετά την πανδημία κόσμο, όλοι θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες, που θα βελτιώσουν τις ζωές μας, όπως η Υγεία».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης τόνισε: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο, η οποία αποκτά πρόσθετο συμβολισμό στην τρέχουσα συγκυρία που βιώνουν τα συστήματα υγείας, αλλά και οι οικονομίες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης του Vodafone Group στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με όχημα τις ψηφιακές τεχνολογίες και παρά την εκτεταμένη κρίση. Αναλαμβάνουμε με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια αυτό το έργο. Στην Vodafone είμαστε υπερήφανοι για το ταλέντο των ανθρώπων μας και το έργο που παράγουν. Μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι τεχνολογίες που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα, βρίσκουν τον δρόμο τους στις διεθνείς αγορές μέσω του ομίλου μας».

Η Vodafone Innovus, μία θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, υπήρξε η πρώτη εξαγορά startup από τον όμιλο Vodafone και η πρώτη εταιρεία πίσω από την οποία στοιχήθηκε η στρατηγική ΙοΤ του ομίλου. Ως ένα Παγκόσμιο Κέντρο για την Έρευνα και την Ανάπτυξη, η Vodafone Innovus θα αναλάβει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things. Δυο προϊόντα της είναι ήδη έτοιμα προς εμπορική διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Η πρωτοβουλία, πέρα από τη σημασία της για τη συνολική στρατηγική του Ομίλου Vodafone στο Internet of Things, επιβεβαιώνει την δέσμευση της εταιρείας να καλλιεργεί και να διατηρεί ταλέντο στην Ελλάδα. H Vodafone και η Vodafone Innovus απασχολούν περισσότερα από 650 στελέχη που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα ψηφιακά επαγγέλματα, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2017.

Έμφαση στον κλάδο της υγείας

Η ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για βελτιωμένη υγεία, πιο άνετη αποθεραπεία και καλύτερη ζωή: Με διασυνδεδεμένες ιατρικές συσκευές που επιτρέπουν την καλύτερη αξιολόγηση της υγείας ενός ασθενούς, τεχνολογικές λύσεις που συμβάλουν στη μεγαλύτερη ανεξαρτησία και πιο άνετη καθημερινότητα ασθενών και ηλικιωμένων και καινοτόμες επιχειρηματικές υπηρεσίες που διασφαλίζουν την αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα γύρω από την υγεία. Όλα αυτά γίνονται εφικτά χάρη στο ΙοΤ, έναν τομέα στον οποίο η Vodafone επενδύει στρατηγικά και αναμένεται να εκτοξευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο χάρη στην έλευση των δικτύων 5G.

Οσον αφορά τα προϊόντα, η Vodafone Innovus αναλαμβάνει την ανάπτυξη της ΙοΤ λύσης Vodafone Remote healthcare, μίας προηγμένης διασυνδεδεμένης υπηρεσίας eHealth που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων και την ιατρική συμβουλευτική ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό από απόσταση.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό ιατρικό βαλιτσάκι, που αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone για 14η συνεχή χρονιά σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Το δεύτερο προϊόν τη διεθνή ανάπτυξη του οποίου αναλαμβάνει η Vodafone Innovus είναι το Coolio, που πηγαίνει την IoT λύση Vodafone connected cabinets στην επόμενη ημέρα, κάνοντάς την ακόμη πιο μικρή, πιο καινοτόμα και πιο απλή, με στόχο να διατεθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η Vodafone Innovus και το ΙοΤ

Η Vodafone Innovus είναι ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ΙοΤ, που ιδρύθηκε το 2004 στην Αθήνα και αποτελεί πλήρως θυγατρική εταιρία της Vodafone από το 2012. Με σταθερή προσήλωση στην καινοτομία μέσω της ανάπτυξης προηγμένων λύσεων, η Vodafone Innovus αναγνωρίζεται επίσης από αναλυτές της αγοράς ως ένας σημαντικός συνεργάτης του Vodafone Business IoT, το οποίο διασυνδέει περισσότερες από 110 εκατ. συσκευές ΙοΤ διεθνώς.

H Vodafone Innovus ένας από λίγους παρόχους ΙοΤ στην αγορά που συνδυάζει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη και καθολική παροχή υπηρεσίας: Τη διαλειτουργικότητα με οποιαδήποτε συσκευή και την υψηλή ασφάλεια. Ενώ η πλατφόρμα της Vodafone Innovus εξασφαλίζει τεχνολογική ουδετερότητα (agnostic), μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε «dummy» συσκευή σε «έξυπνη» και να χειριστεί από απόσταση χιλιάδες συσκευές και assets, προσφέροντας σπάνια επιχειρησιακή αξία στα δεδομένα που παράγονται μέσω του ΙοΤ, και αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται στην αγορά οι επιχειρήσεις σήμερα.

Το ΙοΤ, το 5G και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψουν στη Vodafone Innovus να δημιουργήσει ακόμη πιο σύνθετες υπηρεσίες, που με τη σειρά τους θα έρθουν να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις, αυτοματοποιώντας εργασίες ρουτίνας, απελευθερώνοντας σπάνιους πόρους και οδηγώντας σε βέλτιστη επιχειρησιακή λειτουργία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα