Αντίθετη τάσσεται η Μόσχα στο να γίνει η Βόρεια Κορέα πυρηνική δύναμη, ενώ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί της διεύρυνση των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.
Ειδικότερα, ο Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς φόρουμ "Μια ζώνη -ένας δρόμος", τόνισε: "Θέλω να επιβεβαιώσω ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην διεύρυνση της λέσχης των πυρηνικών δυνάμεων, περιλαμβανομένης της Κορεατικής Χερσονήσου και της Βόρειας Κορέας" απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, με αφορμή την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, προσθέτοντας ότι "είμαστε κατά και αυτό το θεωρούμε αντιπαραγωγικό, επιβλαβές και επικίνδυνο".
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία θεωρεί ανεπίτρεπτη την πραγματοποιήση πυραυλικών δοκιμών και αναγκαία την επιστροφή στον διάλογο με την Βόρεια Κορέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να "σταματήσουμε να την εκφοβίζουμε και να βρούμε τρόπους ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων".
Ο ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα δεν συνέστησε άμεση απειλή για την Ρωσία, όπως και ότι αμέσως μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυράυλου ο ίδιος ενημερώθηκε από τον υπουργό Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου. Σχολιάζοντας το ίδιο το γεγονός της εκτόξευσης, ο πρόεδρος Πούτιν είπε χαρακτηριστικά "οτι δεν υπάρχει τίποτα για να σχολιάσω, αλλά ως γεγονός ενισχύει την διένεξη και δεν υπάρχει τίποτα καλό σ' αυτό".
Σε αντιδιαστολή με τις προσπάθειες της Βορειας Κορέας να δημιουργήσει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο, ο ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες σε τρίτες χώρες, είπε ότι από την άλλη πλευρά οι ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και οι επεμβάσεις σε ξένες χώρες, η ανατροπή καθεστώτων κτλ, ενθαρρύνουν έναν παρόμοιο ανταγωνισμό εξοπλισμών
Αναφερόμενος τέλος στην προοπτική διαλόγου με την Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν δήλωσε ότι διάλογος μπορεί να υπάρξει, "πολύ περισσότερο που έχει υπάρξει θετική εμπειρία από έναν παρόμοιο διάλογο που είχε γίνει με την Βόρεια Κορέα". Υπενθύμισε μάλιστα ότι υπήρξε περίοδος, όταν η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει το πυρηνικό της πρόγραμμα, αλλά τότε όσοι συμμετείχαν στις συνομιλίες, όπως είπε, δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν. Γι αυτό, κατέληξε, "νομίζω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον διάλογο".