Μία από τις παλαιότερες σειρές κρασιών της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, τα «Ποικιλιακά Λουλούδια», αλλάζει εμφάνιση φέρνει στο τραπέζι μας ομορφιά και χρώματα από ολάνθιστα μπουκέτα λουλουδιών, διατηρώντας πάντα τον μοναδικό της χαρακτήρα. Τις φιάλες της σειράς, ντύνει η λευκή ετικέτα με το όνομα «Flowers», όπου ξεχωρίζουν ολάνθιστα λουλούδια, διαφορετικά για κάθε ποικιλία κρασιού.
Οι 7 διαφορετικές ετικέτες «Flowers», όλες τους με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ή Ονομασία Προέλευσης, εκφράζουν τα ξεχωριστά αρώματα και τις γεύσεις των κυριότερων γηγενών και διεθνών ποικιλιών σταφυλιού, οι οποίες καλλιεργούνται στις διάφορες αμπελοοινικές ζώνες της Ελλάδας (Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Αιγαίο κ.ά.) .
Κάθε ένα από τα «Ποικιλιακά Λουλούδια» εκφράζει τον πλούτο και τη δυναμική των κυριότερων αμπελοοινικών περιοχών της χώρας μας. Συγκεκριμένα:
Μοσχοφίλερο Μαντινείας: ένα λευκό ξηρό κρασί, με ανοιχτόχρωμο, λαμπερό χρώμα. Το εκλεπτυσμένο άρωμα εσπεριδοειδών και η απαλή φρουτώδης γεύση της ποικιλίας, θα συνοδεύσουν αρμονικά ψάρια, θαλασσινά, άσπρα κρέατα και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.
Αγιωργίτικο Νεμέας: ερυθρό ξηρό κρασί με πλούσιο άρωμα, βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες.
Ασύρτικο Στερεάς Ελλάδας: λευκό ξηρό κρασί με μεστή, γεμάτη γεύση που ξεχωρίζουν νότες λεμονιού και πορτοκαλιού. Ο ιδανικός σύντροφος για θαλασσινά και εκλεκτά ψάρια στη σχάρα, άσπρα κρεατικά, αλλά και παραδοσιακά μεσογειακά πιάτα όπως τα λαδερά.
Αθήρι Κρήτης: ένα λευκό ξηρό κρασί, με λαμπερό, διαυγές χρώμα και διακριτική, λεπτή γεύση όπου αρώματα ανοιξιάτικων αγριολούλουδων πρωταγωνιστούν. Συντροφεύει αρμονικά το σύνολο της μεσογειακής κουζίνας, πάσης φύσης θαλασσινά και ψάρια, καθώς και παραδοσιακές πίτες.
Μοσχάτο Αιγαιοπελαγίτικο: ένα λευκό ξηρό κρασί, με λαμπερό, ανοιχτόχρωμο χρώμα. Τα τυπικά αρώματα του μοσχάτου κυριαρχούν σε αρμονία με τόνους από λευκόσαρκα φρούτα. Ο ισχυρός γευστικός χαρακτήρας του μοσχάτου το καθιστά ιδανικό συνοδό για διάφορα μαγειρευτά φαγητά, αλλά και φαγητά φούρνου. Παρότι ένα κλασικό μεσογειακό κρασί, θα συνοδεύσει έξοχα διεθνείς κουζίνες και ιδιαίτερα ασιατικές.
Σαββατιανό Στερεάς Ελλάδας: λευκό ξηρό κρασί με ανοιχτόχρωμο ζωντανό χρώμα, έντονη φρεσκάδα και απαλά αρώματα. Ιδανική συντροφιά για παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως μαγειρευτά, λαδερά και όσπρια.
Cabernet Sauvignon – Syrah Στερεάς Ελλάδας: ερυθρό ξηρό κρασί με πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Η πλούσια, γεμάτη γεύση του με τόνους βανίλιας, το καθιστά το τέλειο ταίρι για κρεατικά στη σχάρα, κίτρινα τυριά και κάθε λογής κόκκινες σάλτσες.
Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε, στα διάφορα οινοποιεία της ανά την ελληνική επικράτεια, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί μεγάλο μέρος του αμπελοοινικού πλούτου της χώρας και να παρουσιάζει κρασιά ιδανικά για κάθε περίσταση και γούστο.
Τα ανανεωμένα «Ποικιλιακά Λουλούδια» σας περιμένουν να τα απολαύσετε στο καθημερινό, αλλά και γιορτινό σας τραπέζι.