Σε χαμηλό επτά ετών υποχώρησαν οι τιμές τροφίμων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τροφίμων που έχει δημιουργήσει υποχώρησε στις 150,4 μονάδες τον Ιανουάριο, κατά 16% χαμηλότερα σε ετήσια βάση και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.
Την μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε η ζάχαρη, με τον τον αντίστοιχο δείκτη να υποχωρεί κατά 4,1% σε μηνιαία βάση, ενώ τη δεύτερη μεγαλύτερη αποδυνάμωση ακολούθησε ο δείκτης που καταγράφει τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων και ήταν της τάξης του 3%.