Το μεγάλο και μάλιστα άμεσο «στοίχημα» όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Μαρινόπουλος, είναι να διατηρηθεί ζωντανή η εταιρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν θα εκδικαστεί η αίτηση ένταξής της στον πτωχευτικό κώδικα. Σημείο κλειδί αποτελεί το μεσοδιάστημα πριν την ολοκλήρωση του διαφαινόμενου deal ανάμεσα σε Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου που θα έχει και τη συναίνεση των πιστωτριών τραπεζών. Οι τράπεζες δεν φέρονται διατεθειμένες να προχρηματοδοτήσουν τον Μαρινόπουλο, πριν την υπογραφή του deal διάσωσης και στο τραπέζι έχει πέσει μια εναλλακτική λύση, προκειμένου τα καταστήματα Μαρινόπουλος να παραμείνουν «ζωντανά» και ανοικτά στο κοινό.
Το plan B αναφέρει ότι ο όμιλος Σκλαβενίτη θα διαθέσει ορισμένα βασικά προϊόντα προς τον Μαρινόπουλο, έτσι ώστε τα καταστήματα του να καταστούν και πάλι λειτουργικά και προσβάσιμα για το καταναλωτικό κοινό. Αυτή η λύση κερδίζει πόντους μέρα με την μέρα, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το due diligence, δηλαδή ο οικονομικός, νομικός και φορολογικός έλεγχος που διενεργεί ο όμιλος Σκλαβενίτη στον Μαρινόπουλο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο έλεγχος δεν κρύβει προς το παρόν δυσάρεστες εκπλήξεις και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία Σκλαβενίτη με Μαρινόπουλο είναι προ των πυλών. Με την ολοκλήρωση του due diligence οι δύο πλευρές θα ετοιμάσουν το business plan, το οποίο και θα παρουσιάσουν στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο.
Το εν λόγω επιχειρηματικό πλάνο θα προβλέπει μεταξύ άλλων χρηματοδότηση 300 εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, που θα αποδοθούν στην εξόφληση των προμηθευτών, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί «κούρεμα» των χρεών κοντά στο 40%.
Το θέμα παρακολουθεί πολύ στενά και η κυβέρνηση που φοβάται ένα ντόμινο καταρρεύσεων επιχειρήσεων και απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η συμφωνία διάσωσης του Μαρινόπουλου. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η κατάληξη της υπόθεσης Μαρινόπουλου, θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων θετικών ή αρνητικών, στην ελληνική αγορά και στην πραγματική οικονομία.