Πολιτική

Ο Δρίτσας καθάρισε γενικό γραμματέα


Την πόρτα της εξόδου βλέπει ο γενικός γραμματέας λιμένων ν, λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, Θανάσης Χριστόπουλος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Αν και στην ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται λόγος για παραίτηση του μέχρι τώρα γενικού γραμματέα για προσωπικούς λόγους, πηγαδάκια στην Ακτή Βασιλειάδη αναφέρουν ότι εδώ και καιρό ο υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας είχε δρομολογήσει την... παραίτησή του. Στη θέση του κ. Χριστόπουλου θα τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο κ. Χριστόπουλος θα παραμείνει για μερικές ακόμα εβδομάδες στο υπουργείο προκειμένου να γίνει ομαλά η αλλαγή και να ενημερωθεί ενδελεχώς ο νέος γενικός γραμματέας για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ο «Αθανάσιος Χριστόπουλος, υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, την παραίτησή του στον υπουργό, ο οποίος την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε, για τη μέχρι τώρα συνεργασία του».

Ο νέος γενικός γραμματέας Χρήστος Λαμπρίδης είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υπάλληλος από το 2003 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προσληφθείς με διαδικασία υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, στέλεχος με ευθύνη σε θέματα λιμενικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων στους λιμένες». Γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά, είναι οικονομολόγος, διδάκτορας λιμενικής οικονομίας και διοίκησης με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακά στο σχεδιασμό και στην πολιτική των μεταφορών στο πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyn. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Θ. Δρίτσα.

Ο Χρήστος Λαμπρίδης είναι από το 2014 δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και τον Μάρτιο του 2015 ήταν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την εξαίρεση της παραλιακής ζώνης της Δραπετσώνας από την παραχώρηση στον ΟΛΠ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «τονίζουμε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είτε αυτή γίνει με τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης, είτε αυτή προωθηθεί με την πώληση μετοχών του ΟΛΠ».