Ένας νέος εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξετάζονται χωρίς αναισθησία τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», και με την ευγενική χορηγία της Bayer Ελλάς.
Ο νέος εξομοιωτής ο οποίος παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στους χώρους του νοσοκομείου θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών, με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας. Μέσω της λειτουργίας του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και αποτέλεσμα την αποφυγή αναισθησίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασσάβας, η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού - Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη και η κα. Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Η κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη, Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους. Όπως είπε, στο τμήμα αυτό γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες και η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, τότε το κέρδος είναι μεγάλο.
Η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ευχαρίστησε την Bayer Ελλάς που για τη βοήθεια που προσφέρει στο Σύλλογο και μάλιστα ε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπου οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών.