Οι τράπεζες συνεχίζουν να σφίγγουν τα λουριά σε εκδότες και επιχειρήσεις των media, που απολάμβαναν επί δεκαετίες ειδικής μεταχείρισης και είχαν μιά ιδιότυπη "ασυλία" για τις οφειλές τους. Μετά την εκποίηση του ΔΟΛ και την καταγγελία δανείων του "Πήγασου", ακολουθεί τρίτο χτύπημα: Η Eurobank κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση της "Ναυτεμπορικής", καθιστώντας άμεσα απαιτητό ανεξόφλητο υπόλοιπο 6,5 εκατ. ευρώ.
Την καταγγελία γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η εισηγμένη εκδοτική εταιρεία, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει διαπραγματεύσεις με την τράπεζα για την εξεύρεση λύσης ικανοποιητικής και για τα δύο μέρη.
Εάν δεν βρεθεί γρήγορα λύση για ρύθμιση-αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, θα ακολουθήσουν καταγγελίες και από άλλες πιστώτριες τράπεζες, που θα σπεύσουν να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους, "βγάζοντας από την πρίζα" άλλη μία επιχείρηση των media.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, η εφημερίδα θα έχει πιθανότατα την τύχη των εντύπων του ΔΟΛ - θα εκποιηθεί ως τίτλος.
Επισημαίνεται ότι μετά τη διακοπή έκδοσης της "Ημερησίας" του ομίλου Μπόμπολα/Πήγασου, η "Ναυτεμπορική" είναι η τελευταία "εν ζωή" ημερήσια οικονομική εφημερίδα.
Τα τελευταία χρόνια η εκδότρια εταιρεία είναι ζημιογόνος, καθώς η εφημερίδα έχασε τη βασική πηγή εσόδων με την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών. Η στροφή προς τα ηλεκτρονικά μέσα με το site naftemporiki.gr αναπλήρωσε μικρό μέρος των απωλειών, αλλά δεν ισοσκέλισε τα οικονομικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές υποχρεώσεις πρός τράπεζες υπερβαίνουν τα 12 εκατ. ευρώ και είναι υπερδιπλάσια του ετήσιου κύκλου εργασιών. Η εταιρεία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, καθώς ο κύκλος εργασιών της ακολουθεί φθίνουσα πορεία, ενώ τα ίδια κεφάλαια έχουν μειωθεί δραστικά λόγω συσσώρευσης ζημιών.
Η "Ναυτεμπορική" είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και ελέγχεται από τις οικογένειες Αθανασιάδη - κληρονόμων των ιδρυτών της Πάνου και Τζώρτζη Αθανασιάδη.
Είναι η πιο παλιά ελληνική οικονομική εφημερίδα. Πρωτοεκδόθηκε το 1924 στον Πειραιά, με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον». Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου του 1945. Στις 2 Αυγούστου του 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στην Αθήνα όπου και συνεχίζεται έκτοτε η έκδοσή της.